Днес ще бъде слънчево, с максимални температури от 6 до 12 градуса.
Ще духа слаб вятър от югозапад.

Привечер  и преди полунощ облачността от запад ще се увеличава  и  през нощта ще бъде значителна. Слаби превалявания от дъжд през втората половина на нощта ще има на места в северозападните райони.
Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 1 до 6 градуса.

Утре ще бъде облачно. Дъжд ще превали на места в северозападните райони, а слаби превалявания са възможни и  в планините на Южна България.
Температурите в ранния следобед ще са от около 4-5 на северозапад до 10-11 в Югоизточна България.

След обяд валежната зона ще се придвижва на изток, но от запад валежите бързо ще спират и до полунощ преваляванията по тази част  на процеса ще спрат навсякъде.

В ниските части на низините ще вали дъжд, а в планините - сняг.
По високите западни полета и част от североизточните райони ще дъждът ще преминава в мокър сняг, преди да спира.

В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

В неделя вятърът ще се ориентира от изток, предимно слаб.
Сутринта температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.
Облачността ще бъде променлива, по-често значителна, а временни разкъсвания ще има над източните райони.
През деня облачността ще се вплътни и над цялата страна ще бъде облачно.

От запад  и  юг ще започнат превалявания, в ниските места от дъжд, а в Предбалкана  и  високите полета - дъжд и сняг. През деня валежната зона ще се премества на изток и североизток. Вятърът ще се ориентира от северозапад  и  с нахлуването на студен въздух валежите ще преминават в сняг, но  бързо ще спират в цялата страна, освен в крайните източни райони и  североизточни райони.

Времето в планините през почивните дни ще бъде подходящо за туризъм, но за по-опитни планинари

Ще бъде променливо, с превалявания от дъжд  и  сняг в ниските части и сняг над 800-1000 метра. Ще духа и вятър с променлива посока  и  скорост. Тръгвайте добре екипирани.

Температурите няма да бъдат много  ниски за това време на годината - на 1200  метра надморска височина в събота и неделя в планините на Западна България те ще са около нула градуса.

В понеделник сняг ще превалява на североизток и, възможно, източната част на Централна Северна България. Валежите няма да бъдат толкова значителни, няколко литра на квадратен метър под формата на сняг, но  умереният и силен вятър е възможно  да причини проблеми по пътищата.

Уточнения по количествата и вида валежи в Североизточна България в понеделник, очаквайте утре  и  в неделя.

Вятърът в западната  и  централна част Дунавската равнина ще бъде умерен и  силен от северозапад, а в Източна България - от север.
Температурите ще са от минус 2, минус 1 по високите полета на запад  и  в Лудогорието до 4  градуса в ниските части на  Северозападна България и 5-6 в Тракия.

Във вторник и  сряда, според сегашните прогнози на моделите, страната ни ще се намира на границата на слаб приземен студен поток от североизток и малко по-топъл въздушен пренос от запад-северозапад.

Минималните температури ще са от около минус 4, минус 5 до нула, а дневните - от около нула на североизток до 5-6 градуса. на юг и запад.
Следете редовно прогнозите ни в следващите дни.