Днес ще има променлива, често значителна облачност, но ще остане сравнително топло, с температури от 11 до 16 градуса, в Тракия и западната половина на Дунавската равнина до около 17 градуса.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър.
Около и след обяд краткотрайни превалявнаия от дъжд ще има над Родопите, около Стара планина  и  на места в източната половина на страната.
 
Утре минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна, от 11 до 16 градуса.

краткотрайни превалявания от дъжд ще има в Рила и Родопите, Бургаско и около Централния Балкан.
В петък минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, а дневните ще се повишат още  в Тракия и Дунавската равнина ще доближат стойности около 20 градуса.
Вятърът ще се ориентира от юг. Облачността ще бъде променлива, в централните  и източни райони - средна  и  висока.
Превалявания от слаб дъжд ще има на места в крайните западни райони.
 В събота южният вятър ще се усили и ще бъде умерен, в някои източни райони и северно от планините и временно  силен и бурен. Опасно време.

Температурите в сутрешните часове ще бъдат от 8 до 13 градуса, но през деня чувствително ще се повишат  и  в някои източни райони и северно от планините, в местата с фьон ще достигнат 25, 27 градуса.

Облачността през по-голямата част от деня ще бъде средна  и  висока и слаби превалявания ще има само на изолирани места около планините, заради фьоновите явления.
Краткотраен дъжд, на места с гръмотевици, ще има на повече места привечер и около полунощ в Софийско, по поречието на Дунав  и  в Рило-Родопската област.
Вятърът, отначало  в северозападните райони, ще се ориентира от северозапад, а малко по-късно в сутрешните часове на неделния ден в източните райони ще смени посоката си от север-североизток и ще нахлува  по-студен въздух.

Температурите през деня ще бъдат по-ниски от тези в началото на денонощието и през нощта.
Особено голям контраст между съботните температури и тези в неделния ден ще има в Североизточна България, която в събота ще бъде едно от най-топлите места, а в неделя ще бъде най-студеното, с температури около нулата в следобедните часове.  Там дъждът ще преминава в сняг или суграшица.
В останалата част от страната температурите в ранния следобед в неделя ще бъдат от 6 до 12 градуса.

Интересно и типично мартенско време предстои през първата половина  и средата на следващата седмица.
От север над страната ще проникват порции арктичен въздух, който бързо ще се трансформира от силното мартенско  слънце (през следващата седмица количеството слънчева енергия на единица площ е почти колкото тази в края на астрономическото лято!) и атмосферата ще бъде нестабилна, с краткотрайни превалявания от дъжд, сняг и конвективни продукти: суграшица, леден дъжд или мокър сняг.
Не е изключено на места да се образува за кратко и  снежна покривка.
Дневните температури най-често ще бъдат от около 2-3 до 7-9 градуса, в някои дни малко по-високи или по-ниски.
Заради изключително динамичното и интересно  време, следете конкретните прогнози в следващите дни.
Според предварителните прогнози,  отслабване на студения пренос ще има към петък и в края на следващата седмица, при което температурите бързо ще тръгнат нагоре с подкрепата на все по-силното пролетно слънце.