ПАМПОРОВО

2°C
към 30.01.15 часа
Вятър:
Време: слаб сняг
Утре

За днес

Време: слаб сняг

Прогноза: Min -2°C / Max 2°C

През ноща

През нощта

Време: променлива облачност

Прогноза: 0°C

Днес ще има променлива облачност, намаляваща на места около обяд до незначителна. Дневните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса.


От днес и през следващите няколко дни страната ни ще бъде под влиянието на многоцентрова, дълбока циклонална област над континента, която ще обуславя динамично, ветровито и топло за сезона време у нас.


Привечер  и през нощта облачността ще се увеличи, но само на места в крайните западни и южни райони е възможно да превали слаб дъжд.


Ще се появи вятър от юг и югозапад, който утре ще се усилва до умерен и силен, в планините - бурен.


Минималните температури ще бъдат от нула до  5 градуса, а максималните утре - от 10 до 15.


През деня утре ще остане почти без валежи, но привечер и през нощта срещу събота от запад ще започнат превалявания от дъжд, на места придружени и от гръмотевици.


Интензивни валежи ще има в събота в Източна България. Преваляванията ще отслабват, без да спират напълно привечер срещу неделя. Ще остане мното по-топло от обичайното за това време на годината, с минимални температури от 3-4 до 10 градуса и максимални в събота от 8 до 13, а в неделя от около 10 до 17-18 градуса.


В неделя преваляванията от дъжд отново ще се активизират и на много места ще вали, възможно е отново да има и гръмотевици.


В понеделник над северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат да се понижават. Минималните във вторник  ще са от минус 1 до 5-6, а дневните в понеделник ще бъдат  от 6 до 12, а във вторник - от 4 до 10. По високите места над 800-1000 метра преваляванията ще преминават в сняг, но във вторник ще спират в повечето места, като в низините снежна покривка няма да се образува.


След временно спиране на валежите, в сряда от югозапад отново ще започнат превалявания, отначало по високите места - от сняг, който с ориентирането на въздушния пренос отново от юг, навсякъде освен в планините, ще премине в дъжд. Повече подробности за времето в средата на следващата седмица очаквайте в следващите дни. Предварителните прогнози сочат запазване на динамиката и температурния фон над обичайния за началото на февруари.

10 дневна прогноза

Събота

31 януари 2015

променлива облачност
Min / Max
променлива облачност

Неделя

1 февруари 2015

променлива облачност
Min / Max
променлива облачност

Понеделник

2 февруари 2015

променлива облачност
Min / Max
променлива облачност

Вторник

3 февруари 2015

променлива облачност
Min / Max
променлива облачност

Сряда

4 февруари 2015

променлива облачност
Min / Max
променлива облачност

Четвъртък

5 февруари 2015

променлива облачност
Min / Max °
променлива облачност
Синоптични карти