Изминалият юли е най-горещият месец, регистриран някога

И температурните рекордите ще продължат да валят, прогнозира Европейската служба "Коперник"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разликите са толкова малки, че само тези организации , на които им е наредено стигат до тези изводи ... На които не им е наредено може и да не стигнат до тези констатации !

Луда работа !Цял месец валя дъжд и накрая виж ти кво стана....

казваше, че едно лето било много горещо в неговите детски годин, ама не знаели колко, щото немали термометЪри...Не ги биле измислили все още...

80-те и 90-те летата бяха много по горещи, стига лъгахте

Тук юли месец тази година валяло сняг на Рила. Имаше температури някой дни от 20 и няколко градуса. Вали редовно, дори по няколко пъти на ден, плюс бури и мълнии. Имаше вече убит от мълния и друг от паднало дърво при буря. За България това е сигурно едно от най-проливните лета и със средно ниски температури за сезона. В Мексико в Гуадалахара имаше градушка покрила града с над метър лед. Мексико май значи Слънце на техен си език, а градушката става лятото.

". Разликата в температурите е толкова малка, че е възможно други организации, които събират данни за климата, да не стигнат до същите заключения, се отбелязва в комюнике на службата" Има ли смисъл да се чете повече кой е най-горещия ден за последните 500 години (както бяха съобщили от Франс Прес)?

Една лъжа 100 пъти повторена...

няма как да измериш температурата на замята с точност до 0.04 градуса. просто е нелепо.

Изминалият юли е най-горещият месец, регистриран някога - има няма стогодини ! Явно земята е от скоро ! И сахара се е образувала от ТЕЦ на въглища ! Рупай народе , рупай !!!

Това , че лятото във Франция ,Германия и Белгия е било най-горещо не значи ,че и в България е било най-горещото. Все пак Европа не се състои само от горепосочените държави.

Хайде стига сте плашили хората!!! Някъде, някой измерил 0.0002 градуса по-различна температура и ...веднага заключих, че било по-топло от прединдустриалната епоха в която абсолютно никой не е измервал температурите, а изводите се правят по методики, които въобще на са доказани в правотата си. Впрочем със сигурност е много топло през лятото и това винаги е било / просто спомени от детството ми в Пловдив и на село в старозагорско/. Само дето тогава температурата се мерше на едно место в града / една лаборатория по метеорология/ , а на село никой не мереше нищо, а просто след обяда никой не работеше до към 5-6 часа като захлади малко. Впрочем от повече от 12 години съм в Калифорния. Нямам представа кой какво измерва, но първите 4-5 години всеки ден, привече и за вечеря бяхме на двора, а последните 4-5 гдини почти не го правим, защото дори с газови отоплители и връхна дреха е неприятно хладно да стоиш повече от 30-40 минути!!! Истина е,че климата се променя и това винаги ще става...именно поради тези причини в Сахара живеят няколко хиляди номади, и толков ескимоси делече на север. Другите "бягат" там където може да се живее без много разходи и грижа за времето.

Този юли, беше най-студения регистриран в историята.... ама самов хола ми, защото пусках климатика.... ама от жалки долнопробни манипулации.

Поне в България беше хладен! За света може и да е бил топъл,но не виждам политиците и изобщо хората да се опитват да решат проблема! От онези дни се чу за Етиопия,че засадили стотици милиони дървета,което е похвално,но защо само там,не може ли и в останалите държави да се случи същото?!? Напоследък имам чувството,че хората гледат единствено материалното,парите,какво да си купят и как да спечелят пари,никой не се интересува,че света върви към катастрофа,ама никой. Медиите тръбят постоянно за Глобалното затопляне и до тук,до следващата новина.