Милиарди могат да останат без вода заради климатичните промени

Повишаването на температурата и политическата нестабилност могат да доведат до бързо изчерпване на водните ресурси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПЕРНИК ОСТАНА БЕЗ ВОДА ОТ БЕЗХАБЕРИЕ И ПРОСТОТИЯ НА МЕСТНАТА И НА ДЪРЖАВНИ АДМИНИСТРАЦИИ. НА НИКОЙ НЕ МУ« ПУКАШЕ»-РЕЗУЛТАТЪТ Е ОЧЕВИДЕН ПРОБЛЕМИТЕ ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВАТ ПОСТРОЕНИТЕ ПРИ СОЦИАЛИЗЪМА МИКРОЯЗОВИРИ СА ПОЛУРАЗРУШЕНИ. ТРЪБИТЕ И НАПОИТЕНИТЕ СИСТЕМИ РАЗГРАБЕНИ ОТ ЦИТАНИ В ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ЯЗОВИРИТЕ НЕ СА ПОДЪРЖАНИ ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ В ДЪРЖАВА СИСТЕМНО ОГРАБВАНА И РЪКОВОДЕНА ОТ ПРАЗНОГЛАВЦИ СЦЕНАРИЯ ЩЕ СЕ МУЛТИПЦИРА И ПОВТАРЯ ЗА ТОВА ИНТЕЛИГГЕНЦИЯТА ИМИГРИРА

Моля, ДИРбг, в час ли сте?

А у нас, в България, милиони могат да останат без вода поради престъпното нехайство и безотговорност на нашите общински управленци, от министри и от нас самите, в нашите домове. Защото от всякаде тече вода, без да се използва. От язовирите, от реките и поточетата, от домашните казанчета и кранове. От прогнилата и неподдържана водоносна мрежа. От големите разхищения на производствените предприяти и фирми, и още и още, от къде ли не. И всичко отива на вятъра... А ВОДАТА Е НАШАТА ЦЕННА БЛАГОДАТ, КОЯТО ТРЯБВА ДА ПАЗИМ КАТО ЗЕНИЦИТЕ НА НАШИТЕ ОЧИ.

Представяте ли си каква огромна, от световен мащаб мафия е на хранилката наречена "Глобално затопляне". Ще ви обявят война на секундата щом пробвате да им спрете парите. Антропогенния фактор е най-голямата фалшификация и манипулация на аферата "Глобално затопляне". Лично аз не съм виждал по-безполезно нещо от тъй наречените екоорганизации, паразитиращи на гърба на обществото. Имал съм волно или неволно контакти с техни членове. Потресаващо неграмотни, абсолютно безполезни и съответно вредни. Трябва да се намери начин да се сложи край на тази истерия, защото лошо ни се пише.

Така написана статията можеше да е озаглавена "Милиарди могат да се удавят заради климатичните промени". Текста леко видоизменен може да върши същата работа.

Информационният лидер подвежда читателите си. Глобалното затопляне е свързано с повишено количество на валежите. То е свързано с повишеното изпарение на океаните респ. повишаване на количеството водна пара в земната атмосфера. В миналото си Земята е страдала от суши само и изключително по време на глобалните застудявания...

Я нали ви рекох, златото ще излезе отгоре, ама водата ще се вгорчи и няма да става за пиене. Алчността убива.

Това с климатичните промени е голяма далавера на стойност над 100 трилиона долара. Тези промени просто НЕ ЗАВИСЯТ от човека, все едно да кажеш, че слънцето няма да изгрее, ако човекът реши така. Просто земната ос се накланя във времето и това води до следващ ледников период, малко ограмотяване няма да е излишно, но големите корпорации и трилионери яхнаха манипулацията за климатичните промени, пробутват разни манипулатори като онова дете Грета и нещата си вървят към поредните трилиони по сметките им...

Доскоро нямаше затопляне, после стана на климатични промени... Първо беше китайска измислица, сега вече "земната ос си се накланяла..." Ти знаеш ли какво ще стане ако земната ос си промени наклони??? И всичко това, щото компании като "Бритиш петролиум" още през 80 те години са предвидили, че дейността им води до глобално затопляне, но си трайкат и си взимат парите... Най-големия бич на човечеството, че дърваря който реже клона плаща за да обясняват, че то дървото си има дървоядии не е той... И народа кима мъдро глава и вика: Дааааа, то нищо не зависи от нас.... И преди са падали дървета, и пак ще падат...

Г-н Трол. Компаниите като цитираната пак през 80-те предвидиха, че запасите от петрол ще им стигнат за около 30-35 години, защото са достигнали така наречения "пик на петрола". И едната и другата прогноза се оказаха неверни. Ако имате от рекламните материали на глобалното затопляне от 90-те, вече температурите на Балканите по тези прогнози трябваше да са с 3,5 градуса, валежите да са спаднали три пъти, а надморското равнище да се е повишило с около 30 см. Г-н Трол с колко се е понижила надморската височина на София в сравнение с тази от 90-те?

Ето и отговора на Бритиш петролиум, но ти знаеш повече от тях... „Светът е на неустойчив път“, предупреди Боб Дъдли, главен изпълнителен директор на „Бритиш петролиум“. „Колкото по-дълго въглеродните емисии продължават да се увеличават, толкова по-трудно и по-скъпо ще бъде необходимото евентуално приспособяване към ограничаването им“, подчерта Дъдли. „Това не е състезание за възобновяеми енергийни източници, а състезание за намаляване на въглеродните емисии в много области“. Дъдли отчете, че количеството изхвърлени парникови газове в атмосферата е нараснало с 2% през миналата година. Това е най-големият ръст от 2011 г. насам.

Никой не се интересува, освен група учени. Ама те затова са учени, а останалите са предимно тъпанари. Брекзит е доказателството, че никой не се интересува. Отделни държави означава множество отделни икономики, които се стремят да произвеждат едни и същи стоки и да се конкурират, по-ограничен пазар и евентуални военни конфликти, тоест повече замърсяване и по-големи проблеми пред човечеството. Човечеството може да се справи със сериозните проблеми единствено чрез обединение. Разединението води до войни и ежегодно харчене на трилиони долари за грешни цели - ПСВ, ВСВ, Виетнам, Ирак, Египет, Сирия, Корея, Иран, Никарагуа и т.н.

София е дала на концесия Вик мрежата си до 2025г. Валежите са над морета и океани, а не там където човек му се иска. Проблема е много сериозен!

Затопляне ! Лед ,сняг се топят , вода, приливи,.. изпарение от оплото, пак дъжд и сняг и ...такаа..

Много добре казано. Само където,за да ти работи"машинката", между затопляне и лед ти убягва нещо. :-)

Хищническият капитализъм предизвиква свръхпроизводство, свръхконсумация, тотално замърсяване на природата, отравяне на водата и въмдуха, мутации във всички живи организми. Клматичните промени в дългосрочен план са присъщи на пранетата. Тези аномалии, които се появиха в рамките на половин човешки живот са резултат от безогледната екплоатация на природните ресурси и повсеместното замълрсяване и отравяне на средата. Хаде спрете капиталиста, да видим как ще в се удаде!

Ти остави другото, ами и на хората им викат "човешки Ресурси"!? И така си ни и използват.

Ми веднага заживей в природно-оПщинския строй, да избегнеш капитализма и производството му. На, едно магаре, една каручка, и айде на нивата, с ръчен труТ, ойде капитализмо у ряката. Ко чекъш, команягата компия да ти даде акъл ли, че твоя команяга не стига. Айде на нивата, копай и работи, щом капитализмо ти е толко долен и не го траеш, на ти земя, на ти нива, почвай, да видим колко си протиФ капиталиЗмо.

Живей ,,грамотно,,!

Нещо, не разбирам, "глобално затопляне" , ледниците се топeли!! Ами, къде отива тази вода като се топят ледниците ?? Ами, дори и в момента вали дъжд, утре ще започне сняг, температурите ще паднат , ще замръзне по планините пак ще има ледници които напролет и през лятото се топят и пълнят реки , езера , язовири и други водоеми !!?? На планетата ни, колко процента е земята и колко е световният океан и другите морета !!?? Измислиха , "вредни газове СО2" и ще плащаме за "вредни емисии", сега плашит, че "Cвършвала водата" !! Тези хора, за пари... УТРЕ , ако МОГАТ... ще УГАСЯТ СЛЪНЦЕТО!! Като им платим МИЛИАРДИ ще ни "пуснат ли водата"... или... ще "изчистят с парите въздуха" ???? АЛЧНИ ХИЕНИ !! КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ ,...ДА ЗНАЕТЕ , ЧЕ .....СТАВА ДУМА ЗА ...ПАРИИИИИ !!;))

Приятел, много разсъждаваш, при това в правилна посока, а това не се харесва на господарите.

Разбира се става въпрос за пари. Едни ще стават много богати, а раята ще бъде накарана да плаща и въздуха, който диша. Защото отделя въглероден двуокис.

Почва се, Ей го на Перник излизат на война и превземат Радомир щото им изпили водата.

Пък още през 80-те години на миналия век бяха "предсказали", че милиони щели да останат без вода заради глобалното затопляне. Щяло да има масов глад, да изчезнат държави и прочие хубавини. Лъжливото овчарче, епизод трети.

Нещо не разбирам.... нали като се разтопят планинските ледници ще има повече вода?

Една старица от Рупите беше казала,че ще дойде време когато водата ще е по ценна от златото. Ние когато купувахме селски имот търсехме точно това- вода с дълбок кладенец който не пресъхва. Вече 10 години,у нас водата е в изобилие.Ток има ли, и вода има, ако няма ток,толкова за миене ще изкаране с кофата, за пиене някой преди 100 години е помислил за нас и ни направил чешмичка от изворче.

Всичко е изчислено точно. Тези милиарди не са нужни никому. Със нищо не допринасят за икономическото и технологично развитие на нашата цивилизация. Накрая ще останат само няколко милиона напълно пригодни люде,които ще живеят добре на тази планета.

Неспособността за справяне с променящите се условия означава единствено, че са се размножили необосновано много и съществуването им е плод на случайност.

За съжаление , това е една от нй големите заплахи за Земята. Една от многото ми любими книги ... беше ДЮН .. не защото съм перверзник .... ама си е перверзно ... да си пиеш рециклираната урина ...

Точно това ли запомни от цялата книга? Която всъщност е цикъл от книги.

Разбера се, че е предлог да се завладеят нови територии. Справка - Голанските възвишения.

Природата трябва да се пази! Държавата- също! Не е възможно неграмотни и крадливи индивиди да управляват и държавата да се развива проспериращо! Напр. за Перник...... Те си мислят,че язовира е една голяма дупка препречена със стена и като завали тя се пълни и има вода. Иначе- няма. Окепазиха всичко полезно!

Защо ми изтрихте коментара ? Ясно е,че заради водата,ще има въоръжени конфликти !

PEYTSCH

Преди десетилетия учени посочиха, че под Сахара има огромно море със сладка вода. Дълбоко под повърхността но сондажите за петрол и газ вече могат да го достигнат...За концерните не е интересно, все още...Поне докато цената на петрола и водата не се изравнят.

ще ги лишат и от въздух, заради климатичните "промени" и собственото им отделяне на СО2

Големи глупости ... Водните ресурси на планетата не се изчисляват само от надземните хранилища на вода, това са морета, океани, реки и язовири. Спекулира се изкуствено, за да може да се лансира по-лесно хипотезата "УВЕЛИЧАВАНЕ ЦЕНАТА НА ВОДАТА, С ЦЕЛ ДА СЕ ЗАЩИТИ КОЛИЧЕСТВОТО НА ЗАПАСА". Всичко е в името на ИЗМАМАТА за да може да се държи населението в напрежение и в подчинение, както и да плаща без да задава излишни въпроси. Постоянно текат и други статистики, като тази, че преси 120 години е бил по топъл деня от днешния ... и какво означава това ... ????? Означава, че процесите на климата се редуват за да се балансира през определен период. Това са процеси които и без да ги отчитаме излишно, те ще се случат. Но да се върнем назад, преди 120 години, нима тогава се е налагало да се вдига цената на водата до критичните 3 лева за кубик .... ?????? НЕ, защото не е имало нужда за това, защото тогава са били на власт патриоти, и строители на нашата държава. Но сега, ... сега са разрушители и престъпници, цената и 100 лева за кубик да я направят пак ще е същото, нито тази цена ще накара времето да завали сняг, нито ще накара реките да потекат обратно за да напълнят водоемите, е да. но определени хора ще станат по-богати, което е също толкова важно :) Е, да ни е честита поредната глупост с която ще се примири бедния и глупав българин.

Спокойно, така по-лено ще ви управляват. Скоро ще имате и пюр вода от америка - преработена вода от пикнята.

Вола рие пръстта, а тя пада на гърба му. И българина така, изсече си горите унищожи природата си, хората си и търси от вола теле. Пак казвам че от българина, македонеца и украинеца по тъпи хора на земята няма.

"македонеца" не е ли българин? или имаш впредвид сърбите, дето живеят в момента в югозападна България, наскоро преименувана на С.М?

Казах ви го и пак ще ви го кажа. В стар геран не се плюе, защото не се знае кога ще ви потрябва. Това за Русия и водата. Всеки да го разбира както си поиска. Разбира се ЩереФ ще го преведе по удобен за него начин.

Русия можеше да не я споменаваш за да не предизвикваш ЩереФ.А за всички е ясно че Русия гледа на България,така както петел гледа на грахово зърно.

Климатичните промени и връзката им с Б-я. Какво става? Язовирите ни са празни! От 30 г. не са отделяни пари за тях и както можем да предположим някой е видял новото "Елдорадо" след магистралите и санирането. За целта обаче първо трябва да създадем паника и спешна необходимост, разбирай безводие.. Перник както винаги е първи нали е столица на Мутренската република! Не е трудно да се досетим, че ни предстой безводна година а някъде и години, докато се изкрънкат от някъде пари, я от държавният бюджет я от Европа. Минаваме през "Пълна програма", първо ни оставиха без зеленчуци, истинско сирене и месо сега на ред са въздуха и водата. Въпрос: Тъпи ли сме или сме мазохисти?

Сложих ти един плюс но ДИР прибави и минус. :) Странно нещо е човека, в името на парите какво ли не прави!

И аз го забелязах човек, поздрави!

Без вода в беге ще останат тия, които са избрали неграмотни тъпаци да ги управляват.

Повишаването на температурата и политическата нестабилност обаче могат да доведат до бързо изчерпване на водните ресурси / интересно , как политическата стабилност ще разреши проблема ? с забрана да се топят ледниците ? с воден режим ? или със забрана да се пие вода ? точно лудоста на политиците и тяхната безмерна алчност ни докараха проблема , е как същите идиократи ще го разрешат ?

Населението продължава да расте, а природните ресурси прогресивно намаляват.

Да се чуди човек, кои са тези малоумници, които слагат минуси на толкова очевадна истина!

Е как кои? Малоумниците, които цял живот мислят с халката си и се плодят като хлебарки.

истината ти не струва , продукт е на пропаганда от най лошия милиционерски вид

Това че ледниците ще се стопят не означава че няма да има вода. Водата няма да изчезне или да се изпари в космоса. Ще има повече дъждове от по-топлото време. Стройте язовири и няма да има проблеми.

Прокуратурата веднага да се самосезира...

Пращайте ги към Германия!!! И в България нямаме вода!

Трябва да се спре пренаселването на света и да се контролира раждаемостта в страни, където е висока.

Аз съм с кладенец, глупаци.

Това наистина звучи умно, но тъй като не разбирам от сонди/кладенци да питам, рязко намаление на водите няма ли да се отрази и на подпочвените, тоест каденецът ще продължи ли да се пълни?

Да, това се знае доста отдавна. Затова ли продадохме водите, на които страната ни е богата, на различни чуждестранни чи%ути?