Минаваме на лятно часово време, местим стрелките с час напред

Държавите членки на ЕС още не са решили дали да преминат към изцяло лятно, или зимно часово време

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зимното часово или астрономическото време.Трябва то да си остане,както е било преди да измислят лятното.

Нали беше уж за последно зимното местене? Докога ще ни мъчите, не ви ли е достатъчно останалото, униженията и немотията?Впрочем, вашето време не се мести, то просто изтича...

Надявам се, че това ще е последното местете на стрелките и така ще си останем с лятното часово време. Това е по-удобното и практично време.

Има и отместване от часовата зона с половин час, т.е. преместване на часовника с половин час. Така всички ще са доволни.

Утре не забравяйте да смените часа на часовника, а следващата неделя да смените управляващите, начело с тиквата!

ЕС не може да вземе общо решение за толкова просто нещо, а иска да регулира икономики и държави. Времето е астрономическо, при което 12ч. на обяд е когато слънцето е най-високо, а не зимно. Лятното го измислиха заради икономията на електричество. Най-просто е вместо смяна на времето, който иска да си сменя работното време, както се прави в различни индудтрии и сега (нехранителните магазини започват работа в 10ч.). Но ЕС мисли десетилетия и не може да се сети за това решение.

Значи между София и Варна ще има няколко минути разлика. Часът е фикция и можем са и я нагласяме както си искаме. В България не се усеща много, но на север има голямо значение. Заради много малка част оплакващи се сега ще трябва да минев на едно и също време през цялата година. Щеше да е хубаво да променяме работното време, но има неща като обществени институции и заведения за деца. Там е направо невъзможно.

Местенето на зимно и лятно часово време е започнало по инициатива на индустрията с цел икономии на електричество за осветление. Но днес имаме възможност да решим кое е по-добро за хората вместо за индустрията. Надявам се да се вземе правилното решение, което според мен е зимното време.

Летно, зимно - аc си спим до единаесе!

Що требе в три часа да са мести часовника а не на сутринта така и не разбирам

Защото си т натоварената част от ъпл Тогава е най-малко натоварената част от денонощието откъм трафик

Лятното часово време трябва да остане занапред.

Явно искаш да живеем в руската часова зона като начало, пък после може и границата да променим за по-лесно!

а то е ЗИМНОТО! ЗАЩО ДА ТРЪГВАМЕ СРЕЩУ ПРИРОДАТА...ТОВА НИКОГА НЕ Е БИЛ ПЕЧЕЛИВШ ХОД...

Господи дойди по скоро и прекрати всичко това!

Да става Кот ще хич нема да ставам посред нощ да местя часовника Най много да спрат да снасят кошкити

Всичко е много просто - от утре се местя във вилата си в Сен Тропе и дефакто си карам по сегашния часовник

Едно време бай Васил га сминдуха времето през есента закъсня да нарани прасето за един час и то изкърти кочината влезе у градината и я увърша

Дига требе у три часа посред нощ да ставам да местя часовника един час назад Ши на побъркат

Напред! Назад ще го местиш през октомври.

Да не се учудиш, че обедните новини са ти в 10 сабале;)

За сетен път се убеждавам, че чиновниците в ЕС са идиоти, а ние, че ги слушаме сме абсолютни идиоти ! Абе нали казаха, че всяка държава този елементарен въпрос може да реши сама и не се нуждае от препоръки ? Нали правихме проучване и решихме да си остане зимното време ? Ами ако тия идиоти оставят за постоянно лятното време , знаете ли през зимата кога трябва да ставаме ? Посред нощ !

просто си загиваме...Германски лекари алармираха....ПРИ ЛЯТНОТО ВРЕМЕ-ако остане завинаги....рискуваме инсулти, инфаркти, затлъстяване, затъпяване...Най-много ще страдат децата... Западняците искат именно лятното...та да имали 1 час да ходят на басейн....щото там ел.инст.няма...

По добре отколкото лятото в 5 сутринта да грее слънце, а още от 4-ри да да става светло, а вечерта в 7 да е тъмно .... За къв шнур ти е деня да ти минава сутринта през лятото е вечерта по тъмно да си навън. На мен ми звучи супер малоумно. Най-хубавия сезон искаш да си буден през светлата част на деня. Зимата ако ще цял ден да е нощ какъв е проблем-а. Зимата всички сте по заведения и у дома ! Не ти трябва слънце за тая работа !

точно казано.

Гейовете ще ни оставят Свободно да решаваме хаха, западна Европа ще остане на лятното, а Б ългария, Румъния и Гърция на зимното време. Така империята ще бъде в една единствена часова зона. Кипър може да го оставят на лятото, защото зимното ще бъде жестоко за тях

ЕС взе решение да се спре с това местене на "стрелките", а ние продължаваме с тази щуротия

Целият ЕС мести тази нощ. Местенето трябва да спре или следващата година или през 2023 - може да провериш.

Явно съм тъп. Я някой по-умен да ми обясни защо трябва да се чакат няколко години, за да се спре тази щуротия, след като има вече официално решение. Майкрософт да подготвят ъпдейт?

Аман!

Според мен трябва и да си останем по лятното време!!! Нали си дават сметка, че когато сме по лятно време, залезът е с час по-късно, т.е. денят е с един час по-дълъг? Еми, значи кое време според вас е по-удачно да изберем?!?!

Попрочетете малко, преди да пишете простотии... Даже имаше виц:След като обяснили на стар индианец причината за прехода от зимно часово време към лятно, той казал: - Само правителството може искрено да вярва в това, че отрязвайки парче от горната част на одеялото, и пришивайки го към долната, може да се удължи одеялото.

Аз достатъчно съм чел и честно казано гледам на света по-скоро практически, не теоретично като вас! На практика теорията и практиката не са едно и също, макар, че на теория са! Това е хубаво да го знаете! Значи, на теория може превъртането на часовника само по себе си да не влияе на деня, но на практика, утре по това време ще е още светло! Кое не е ясно?

Чел сте, но не достатъчно. Иначе, щяхте да знаете, че само високомерен глупак би използвал ник "аз"... ;-)

A вие понеже нямате аргументи срещу твърдението ми, нападате на лична основа!

Вероятно е въпрос на сравнително проста сметка - ако приемем, че човек е активен от 7 сутринта до 22 вечерта, то просто трябва да се пресметне при кой от двата варианта в активната част от денонощието ще е светло по-дълго. Това е физиологично по-изгодната опция. За една-две години ще свикнем, независимо кой вариант се избере. А часовниците отдавна не се местят ръчно, та който и вариант да изберем няма да обърка работата на транспорта, електрификацията и прочия. Също, ако приемем, че основните ни бизнес партньори са в Европа, то разликите ще са максимум като сега - до 2 часа, тоест и за бизнеса, в по-голямата му част, няма да настъпи нищо фатално.

"тоест и за бизнеса, в по-голямата му част, няма да настъпи нищо фатално" Ееее как няма да настъпи? На всичките телевизии, радиа и вестници пъпка ще им излезе на гъза от чудене с какво да си запълват страниците и сутрешните блокове два пъти годишно за по две седмици, докато обсъждат физиологични, психиатрични и прочие проблеми за обществото от местенето на стрелките...

през зимата децата ще стават по тъмно и студено...за училище, за детска градина...Министерството на образованието излезе със становище, че при лятното време, децата едва в третия-4 -ия час влизат във форма... Да не говорим за заболяваниета-инфаркти,инсулти, затлъстяване ,оглупявен, до които води ЛЯТНОТО ВРЕМЕ-според германски лекари...

Най-накрая... :)

Баба викаше - като отрежеш единия край на чергата и го зашиеш към другия край, тя не става по дълга . Айде пак един месец поне адаптация , то тялото си има биологичен часовник и изобщо не можеш да го излъжеш!

Да ти кажа, хубаво се опитваш да мислиш, ама нещо не е така, както ти се иска! Значи, забелязал ли си най-случайно, както по лятно време залезът е с час по-късно? Ами, като се забелязал, тогава какво търдиш, че денят не се променял? И друго - направило ли ти е впечатление как лятно време денят наистина става много дълъг? Е, защо е така, задавал ли си си този въпрос? Лятно време, господинчо!

Много сте тъп, но упорит... Имаше виц даже: След като обяснили на стар индианец причината за прехода от зимно часово време към лятно, той казал: - Само правителството може искрено да вярва в това, че отрязвайки парче от горната част на одеялото, и пришивайки го към долната, може да се удължи одеялото.

Ами нека и тук да се върнем по-скоро на още по-стария спор между теория и практика... Мисля, че той обаче отдавна е спечелен в полза на практиката! А, такива като вас, които гледат на света изцяло теоретично, може само да погледнат, че утре по това време на практика ще е още светло! Още някакви въпроси?

"Още някакви въпроси?" Аз може ли? Ако се събуждаш в 7:00 ч. сутринта целогодишно, колко часа след като се излюпиш на 21-ти декември, ще изгрее слънцето, ако часовникът ти е настроен по лятно време?