ООН обяви най-високо ниво на въглероден диоксид в историята на човечеството

Антониу Гутериш подчерта, че е пристигнал на срещата на световните лидери, за да мобилизира политическата воля за участие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И по-лошо ще става. Човечеството няма да поумнее. Изсичат се вековни гори заради дървесината. Строят се бетонни чудовища. Изчезват редки видове. Замърсяват се въздухът водата и почвата. Вече не остана не увредено място на Земята. Чакат ни: 1. Потоп 2. Пожари 3. Земетресения, цунами, урагани 3. Нови ужасни епидемии. 4. Страх, войни и жестокост. Край на мира.

Преминаването към базирано на зеленчуци хранене може да помогне в борбата с климатичните промени, казват експерти от Организацията на обединените нации (ООН). Според доклад за връзката между начина на използване на природните ресурси и климатичните промени, изготвен от 107 учени на ООН, високата консумация на месо и млечни продукти действа като гориво за глобалното затопляне

Според него, някои учени от дълго време манипулират данните с цел да създадат илюзия за бързо глобално затопляне. Техните действия са повлияни от политически мотиви, а правителствата насочват огромни средства за изследвания, за да поддържат илюзията, пише Колеман в сайта на ICECAP - Международен проект за оценка на измененията на климата и околната среда. Колеман е на мнение, че влиянието на човека върху климата въобще не е катастрофално и, че планетата ни не я чака гибел от претопляне. Проблемът не се свежда до политика и религия, а е въпрос на наука и метеорология - област, в която създателят на The Weather се смята за капацитет след многото прочетени статии и разговори с учени.До 10-20 години измамата ще стане очевидна и балонът на глобалното затопляне ще се спука, твърди Колеман. Прогнозите за повишаване на температурите, топене на полярните ледове и наводнения няма да се сбъднат и всички ще разберат, че са били лъгани, убеден е той.Колеман не пести критиките си към големите информационни канали и политиците. CNN, CBS и NBS активно поддържали заблудата, наред с Демократическата партия, губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер и преподаватели в учебните заведения.

Има неща, които всеки може да направи за природата, и то без усилия. Вече ви беше даден пример-намалете пътуванията с личен автомобил, пътувайте с обществен транспорт. По добре 1 автобус със 100 човека в него, отколкото 100 автомобила. Второ-рециклирайте-не представлява усилия, навсякъде има кофи за разделно събиране-хартия пласмаса могат да се ползват повторно, батериите се предават в големите хипермаркети ги събират за преработка. Ползвайте енергоспестяващи уреди, особено за осветление, и гасете лампите в помещение където не ви трябват-електроенергията се произвежда предимно в ТЕЦ-ове.

Пълно разхитителство и унищожаване нса природата е при пазарумане в магазин да ви се дава торбичка всеки път. Торбиките се произвеждат от петрол, и са разлагат за 1000 години, огромен проблем е тяхното складиране след еднократна употреба. Решението е-както преди 20 години-да се пазарува с домашни пазарски чанти, или ако толковна искате полиетиленови торбички-ги ползвайте многократно.

Може да се бори с КОРУПЦИЯТА

Май вече е късно ...

Ами първо трябва да се преразгледа стратегията за непрекъснат икономически разтеж. Същата която стимулира свръхпроизводството и свръхконсумацията. Която стимулира покупката на все повече и умишлено направени все по-малотрайни стоки-телефони коли битова техника опаковки -всичко.

Не се притеснявайте! Всичко е нормално. Нормално е - замърсяваме Нормално е - горим горите. Нормално е - топло е. Нормално е - голяма разжаемост и увеличаване на потребителите. Нормално е - след нас и потоп Нормално е - ще изчезнем от алчност и глупост. Вярвайте на Тръмп и Босонаро и живете за мига!

Точно България няма голяма раждаемост.

Каквото сега е в България, такова ще стане навсякъде по света. След 4-5 години трудностите пред желаещите да се върнат по домовете си, ЩЕ БЪДАТ НЕИМОВЕРНО ГОЛЕМИ. /Някой от тях ще се питат как Майкъл Джаксън станал "бял", а не тъмнозелен./

ами всичко гори в момента. Вие какво очаквате?!

Какво може всеки от вас да направи за природата, и то веднага. СЛЕЗТЕ ОТ КОЛИТЕ, И ПЪТУАЙТЕ ДЪЛГИТЕ РАЗСТОЯНИЯ С ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, а кратките-за до 1000 м-пеша.

Много може да се направи :( Като начало имаме безкрайно много технологии които в момента се ползват в България и в по голямата си част по престъпен и манипулативен начин.:( Тъжно че хора които искат да помогнат подкрепят това им ползване просто защото не знаят и са манипулирани. Обикновени технологии като слънчеви панели, слънчеви огледала. Истината е че това което най много вреди както на околната среда така и на всички нас това е КОРУПЦИЯТА. Б анално но е така. В момента се реве срещу ТЕЦ овете но е факт че без тях не можем :( Могат с пъти да се намалят въглеродните емисии но трябва някой да се откажат от печалбите си. Огромни количества ресурси се разхищават и абе какво съм седнал да разправям взимайте пушките и стреляите по "управляващите" колкото и да ми е неприятно да си го призная за някои неща едни идеолози са прави става само с революции :(

Доналд Дък и Нено Жирарделито казаха, че няма такова нещо и всичко са измислици на зелените, за да спират инвестициите на Банско! Те никога няма да ни излъжат!

Ох, днес съм на боб и леща - смятай довечера нивата на метана колко ще са високи... Предварително се извинявам...

До това води прекаленото желание за материални облаги и за "прогрес". Убиваме света около нас, за да могат едни хора да се радват на милиардите си, докато другите гладуват.

Като чета коментарите...съвсем си заслужаваме и бедствията и измирането на човечеството. Лошото е единствено, че няма да застигне кретените, които коментират тук, а децата им и децата на техните деца. Ако ги има...

Кой подписа споразумението и кой не? Конспирациите на елита са вече на най-ниско ниво.

за всичко са виновни пушачите и не пушачите

Целта на това меганаучно изследване е да се въведе освен данък въглеродни емисии и данък пръдня, защото пръднята представлява метан, който е парников газ.

ООНее: "Годините 2015-2019 вероятно ще станат най-горещите...". Пак "вероятно". Колко е вероятно? И ако се окаже така? К`во от това?

Най-много ги е страх от въглеродният диоксид, заради ... Венера. Там едва ли не първоначално са очаквали температури от 45 градуса. По филми са пращали хора там и има динозаври. ;) А температурата се оказва средно някъде 465 градуса. Това освен налягането и киселинността. Но основно се счита, че там има естествен парников ефект. Планетата получава топлина от Слънцето, но не може да се освободи от нея, защото партиковите газове имали вид отразяващ ефект и задържали топлината. Иначе Венера е наричана двойник на Земята, поради сходни размери, гравитация, има водни пари и така натък. Тук е ясно, че увеличението на човечеството изразходва ресурси и отнема от на разтителността, която път "диша" въглероден диоксид. Въглеродът се води основа на живота. За да е живо нещо, трябва да има въглерод. Разтенията го извличат от въздуха и така расят. Като освобождават част от кислорода. Така че най-големият глобален проблем на човечеството е, неговото вуличение. Всеки друг глобален проблем, може да е следствие от него. И замърсяването, глобалното затопляне, липсата на храна и вода, дори войни. А най-много деца имат разни бедни и необразовани по Африка, Азия и дори тук циганите, а и други места. Най-голяма смъртност е в източният блок, а на първо място е България, а зад нас бе Украйна.

Както имат най-много деца, така живеят с много по-малко отколкото в САЩ, Катар или Германия. АКо всички живеем като индийците, 1 планета ще ни е ок, че даже и ще остане. Ако всички живеем като САЩ ще са ни нужни около 5 и нагоре... Проблема не е в бройката хора, Земята може спокойно да изхранва 20+ милиарда, изследвано е, изчислявано е. Земята не може да изхранва алчността и лакомията на всички обаче, там е проблема. Прекомерната свръхконсумация на "развитите" общества. Ако някой се обоснове смислено, защо му е нужен нов телефон всяка година...

Няма как при хилядите огромни вулкани в миналото СО да е било по-малко. Само един вулкан е могъл да замъгли с СО Земята и да стане лед студено, а не да се затопли както нагло ни лъжат за да плащаме и данък въздух прикрит под "научното" наименование Въглеродни емисии. Защо USA не плащат като най-много замърсяват и не ги и интересува, тецовете им горят въглища и не мислят да минават на газ. И кой ги взима тези такси от СО, би трябвало ние да ги взимаме понеже най-малко замърсяваме и от друга страна пречистваме въздуха на Европа с горите си. Докога тези псевдоучени ще се опитват да ни правят на малоумни. Свърши тая когато им вярвахме на лъжливите съобщения. Всичко е лъжа и измама с цел заблуда и да накараш глупаците да плащат.

Целта е Хамерика, Китай и останалите големи замърсители да се освестят... За нас на никой в ООН не му пука. Вулканите замъгляват земята с пепел, не с CO2. Ефектът на застудяване е чисто механичен. А ако беше прочел текста, който коментираш, щеше да видиш, че изрично се казва, че CO2 е бил на по-високи нива, преди да започне "историята на човечеството".

ООН е сбирщина от идиоти. Спирайте ТЕЦ-овете и намалете търговията с дървесина бе кретени...

ООН = Световна мафия, лъжци и мошеници, които прокарват аджендата на господарите на света

един вулкан да пуфне малко по-сериозно, цялата човешка дейност не може да го стигне. а и кравите пърдят метан... през средните векове е имало такова изригване, че три години мрак. мрачните години се наричат. мини ледников период.

Откак махнаха политическото образование след соца, всички станахме специалисти по политика. Явно е крайно време да се въведат часове по климат, че като гледам, всички българи сме с професура по климатология...

То на Марс има въглероден диоксид и кво? Пак е студено. Голям праз, че се вдига тоя газ

Ще дойде часът на истината - лошото е че с лошият матрял ще замине и хубавия. Ти си към първата категория

Толкоз си прост, че не е истина! Пълен необразован мангал....

Абе това българто е много проз народ. Много.

Вярно е. Толкова подобни вам се навъдиха, че разредиха интелекта на българина до степен едвам да диша самостоятелно.

Въглеродния диоксид причинен от огромните руски пожари не е вреден за здравето. Той е полезен както и редиацията причинен от взрива на новите оръжия. Въглеродния диоксид от пожарите в Амазонка е много вреден, защото не е руски.

имам идея как да се намалят поне малко "емисиите" - ООН да бъде закрита и по този начин да се направи икономия на вредни емисии от безккрани полети по всякакви там конференции и прочие туризъм на държавни разноски

МИ да почвът да се самоубивът, да разтоварът малко пленатата от вредни емисии. Какви са тея своеволия, да се раждът и да имът деца. Какво чекът. Е там една хуманна еФтаназия, и това им е ноо.

Ха ха ха. Чета те от от известно време, незнам колко си прав/а, ама умирам от смех с коментарите ти и начина на изказ. Как да те намеря за приятел.

Тая организация са едни типични клатик...ци, които взимат пари от всички ни, определят си заплати, администрация, издръжка и от останалите пари разпределят така, че да захранват с приход мултинационалните компании.

Терсят причините на всякъде, но не и в ЧОВЕШКАТА АЛЧНОСТ. Това е основният източник на всяко зло на тази Земя и то трябва да се изкорени, като зараза, като чума. Големите очища трябва да се вадят, големите апетити да зе режат, алните ръчици да се чупят. Религиозна война трябва срещу тази напаст за да оцелее човечеството.

кои са тез, оон? ядът, плюскат и казват - не правете тека? да млъкнат ако обичан.