Няколкодневният студен период приключва. Дневните стойности през днешния и утрешен ден ще достигнат десетина градуса, а след кратко понижение на температурите към петък, през следващата седмица ще усетим наближаването на пролетта.

Днес от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява, но до края на деня ще остане почти без валежи. Температурите ще бъдат от 2 до 7 градуса в повечето места, малко по-ниски на североизток.

Тази нощ ще се появи и усили вятър от югозапад, впоследствие — от запад, който в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен. Облачността ще бъде значителна и от запад на изток на отделни места ще превали краткотраен дъжд и сняг, но валежите няма да бъдат значителни и бързо ще спират, последно — по Черноморието.

Минималните температури ще се повишат спрямо днешните и ще бъдат от минус 3 до плюс 4, все още малко по-ниски в отделни котловини на югозапад, защитени от вятъра.

През деня облачността ще бъде променлива. Само на отделни места е възможно да превали краткотрайно, предимно дъжд, в планините — сняг.

Дневните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, с няколко градуса по-ниски по високите котловини на запад и в североизточните райони.

В петък за кратко от североизток ще нахлуе по-студен въздух и температурите ще се понижат. Минималните ще са от минус 6 в североизточните райони до минус 1 на запад.

Облачността ще бъде значителна, а вятърът от североизток, в Дунавската равнина - от изток - слаб до умерен. На места по наветрените части на планините е възможно да превали краткотраен сняг, без количествата валеж да са съществени.

Дневните температури ще бъдат от нула до 6 градуса. По-късно през деня вятърът ще стихва.

В събота минималните температури ще са от минус 4 до нула, а дневните - от 6 до 11 градуса. Облачността ще бъде значителна, но с малка вероятност за валеж.

В неделя минималните температури ще бъдат около нулата, а дневните от 5 до 10 градуса. Облачността ще бъде значителна, а слаби превалявания са възможни в Родопите. Вятърът в източните райони ще се ориентира от югозапад.

В понеделник минималните температури ще са от минус 4 до плюс 2, а дневните от 9 до 14 градуса.

Затоплянето ще продължи и във вторник и сряда в Тракия и Дунавската равнина ще има места с дневни температури около и над 20 градуса.