Няма изгледи за съществена промяна на времето в следващите дни.

Днес отново над цялата страна в часовете около и след обяд ще се образува мощна купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми. Макар и по правило дребни, са възможни и градушки с локален характер.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - временно умерен вятър от северозапад. Дневните температури ще достигнат стойности от 17 до 23 градуса, но на места по високите западни полета ще остават малко по-ниски.

Тази нощ преваляванията с гръмотевици ще спират до полунощ и през втората половина на нощта ще бъде предимно ясно.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

След кратка пауза в началото на деня, още преди обяд утре отново ще започне развитие на купесто-дъждовна облачност и около и след пладне ни очакват познатите краткотрайни превалявания с гръмотевици. Отново на места не са изключени и локални градушки.

Малко по-малка е вероятността за краткотрайни валежи в ниските части на Дунавската равнина на запад и в крайните западни райони. В София, Благоевград също моделите сочат, че утре вероятността за валежи е по-малка, но за всеки случай си носете чадърите.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина на моменти умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще останат ниски за края на май, от 18 до 23 градуса в повечето места.

В Европа най-хубаво, слънчево и топло ще бъде времето в крайните западни части - Мадрид, Лисабон и Лондон.

Без съществена промяна остава времето и през двата почивни дни. Температурите ще се повишат слабо и на места са възможни стойности до 24, 25 градуса, но атмосферата остава нестабилна и отново ни очакват повсеместни превалявания с гръмотевици.

Съществена промяна на времето не се очаква и в началото на следващата седмица.