В следващите дни съществена промяна на времето няма да настъпи: ще остане топло, ветровито, на места с краткотрайни превалявания.

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Северно от планините все още ще духа до умерен вятър от южната четвърт.

Въздушните маси над страната ни са с произход от тропичните и субтропични части на Средиземно море и Северна Африка и температурите в различните райони на страната ще са с няколко до десетина градуса над обичайните: от 19 до 25 градуса.

През нощта облачността от югозапад ще се увеличава, но у нас ще остава без валежи. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса.

Утре ще има значителна, но предимно средна и висока облачност. Топло за ноември, с температури от 20 до 25 градуса. 

У нас ще остане почти без валежи, но в западните ни съседи - части от Сърбия, Черна гора и Косово ще паднат обилни и продължителни валежи. Там са възможни и наводнения, тъй като за два дни - утре и в четвъртък, в някои райони ще паднат над 100-150 литра на квадратен метър валеж.

В четвъртък и петък на места и у нас, предимно в западните и южни райони, ще превали и прегърми. 

Температурите там слабо ще се понижат и ще бъдат от 15 до 17 градуса. В останалата, по-голяма част от страната, ще остане по-топло - от 18 до 23, 24 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето и през почивните дни - със септемврийски температури, променлива облачност и краткотрайни превалявания, по-значителни в неделния ден над западните райони и Рило-Родопската област.