Облачно, студено и ветровито време се установи у нас, но в следващите дни то постепенно ще се подобрява, а температурите от ден на ден ще се повишават.

Днес ще бъде облачно и ветровито. Преди обяд дъжд ще вали в централните и източни части на страната, а в следобедните часове - в крайните южни и източни райони.

Ще бъде ветровито със силен и временно бурен вятър. Температурите днес ще бъдат от 12 до 17-18 градуса, на места по високите котловини и малко по-ниски.

Националният институт по метеорология и хидрология е обявил жълт код за опасност от силен вятър за над половината територия на страната.  В жълто са почти всички области в Северна България без Добруджа и Черноморието и почти цяла Западна без най-югозападните области.

Хладно и ветровито време ни очаква и утре, макар че температурите ще бъдат с 2-3 градуса по-високи от днешните.

През нощта облачността ще бъде незначителна в северните и централни райони. Повече облаци ще има в южните части на страната. Ще бъде почти без валежи.

В Дунавската равнина ще духа умерен и силен западен вятър.

Утре сутрин температурите ще бъдат от около един до 7-8 градуса. Студено ще бъде в котловините на Западна България, където вятърът ще отслабне или ще стихне временно. Там са възможни минимални стойности около и дори малко под нула градуса, както и слани.

Утре през деня остава много ветровито. Вятърът ще бъде умерен и силен, от северозапад. Облачността ще бъде променлива, а слаби превалявания ще има около и след обяд. Те ще бъдат в централните и източни райони, но няма да бъдат значителни.

Дневните температури слабо ще се повишат, но ще останат малко по-ниски от обичайното за това време на годината: от 15 до около 20 градуса. Вятърът ще усилва чувството за хладно и студено време.

Повишението на температурите от ден на ден ще продължи и от петък до неделя, като в последния ден на седмицата те ще бъдат около и над 25 градуса.

В петък и събота слаби краткотрайни валежи в следобедните часове са възможни само на отделни места, а в неделя ще превали и прегърми в повече райони около планините и полупланинските части на страната.

В понеделник на места в низините дневните температури ще достигнат стойност близки до около 30 градуса.