В следващите дни времето, макар бавно и колебливо, постепенно ще започне да се подобрява. Въпреки това, то ще бъде по-"шарено" и краткотрайни дъждове с гръмотевици ще има и в следващите дни, но ще има и места с повече слънце, особено в часовете преди обяд.

Днес около и след обяд все още времето ще бъде неустойчиво  в много райони на страната, но в западната част на Дунавската равнина и части от Горнотракийската низина вероятността за неустойчиво време е по-малка. Максималните температури ще са от 24 до 29 градуса. Ще бъде ветровито, с умерен и временно силен северозападен вятър.

Тази нощ облачността над по-голямата част от страната ще бъде незначителна, а краткотрайни валежи са възможни по Северното Черноморие. Минималните температури сутринта ще бъдат от 13 до 18 градуса.

В Дунавската равнина ще бъде доста ветровито, с умерен и временно силен западен вятър.

Утре атмосферата над страната частично ще се стабилизира. Краткотрайни превалявания ще има над източните райони, по Черноморието и около планините на Западна България. Ако сте от София и ще излизате, все пак, не забравяйте чадъра.

Максималните температури ще са от 24 до 29 градуса. Ще бъде ветровити, особено в западната част на Дунавската равнина. 

В неделя краткотрайни валежи, на места интензивни, ще има главно в Южна България и североизточните райони. Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните ще се понижат слабо и ще бъдат от 23 до 28 градуса. В Дунавската равнина ще остане ветровито.

 

 В понеделник минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 24 до 29 градуса. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има предимно около и над планините, както и по Черноморието. Вятърът от запад ще отслабне.

Във вторник вятърът ще стихне, но краткотрайни превалявания ще има на повече места в страната, главно около и след обяд. Температурите ще останат без промяна.