Без съществена промяна остава времето в следващите дни, но след малко по-хладното време днес, в следващите дни отново ще се върнем към обичайните за месеца температури до около 30 градуса.

През нощта преваляванията ще спират и в източните райони, В Дунавската равнина и Тракия ще духа слаб западен вятър. Минималните температури утре ще са от около 10 градуса по високите котловини до 17 в низините.

Утре около и след обяд отново на много места ще превали и прегърми. По-значителни ще бъдат преваляванията над централните и източни райони. В най-западните части на страната - Видин, Сандански, вероятността за валеж е по-малка, там през почивните дни ще се радват на слънчево време с малко купеста облачност.

Максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен, а в Северозападна България - временно силен северозападен вятър. 

В неделя минималните температури ще бъдат от 11 до 18 градуса, а дневните ще се повишат и ще са от 26 до 31 градуса. Преди обяд ще има незначителна облачност, но след обяд отново на много места ще превали и прегърми. Има опасност и от локални градушки. 

В планините през двата почивни дни ще бъде по-често облачно. В съботния ден преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места, а температурите на 1200 метра надморска височина ще достигнат 15 градуса. В неделя ще се затопли до 18-19 градуса, но ще вали и гърми на повече места. 

 В понеделник минималните температури ще бъдат без промяна, от 12 до 17 градуса. Дневните слабо ще се понижат и ще са от 23 до 29 градуса. Ще остане неустойчиво, с превалявания и гръмотевици в по-голямата част от страната. 

В Европа в следващите дни най-топло остава в Южна Русия и Украйна. У нас е нестабилно, но поне ще бъде с нормални температури, докато в Западна Европа- Франция, Испания, Великобритания, под влияние на хладен атлантически циклон, освен че ще вали, ще бъде и хладно.

Нестабилно в цялата страна ще остане във вторник. Още преди обяд ще вали и гърми на много места, а в следобедните часове тези явления ще бъдат масови, на места и интензивни. Ще има и градушки. Въпреки топлата въздушна маса, заради облачното време температурите ще останат предимно от 22 до 28 градуса.

Без съществена промяна ще остане и времето през следващата седмица. Макар, че в някои дни в ниските части на низините и по Черноморието ще има повече слънчеви часове и по-малка вероятност за валежи, в по-голямата част от страната краткотрайните превалявания с гръмотевици, особено около и след обяд, ще бъдат почти ежедневни.