След временното спиране на валежите днес, през следващите три дни времето в голяма част от страната ще остане облачно и дъждовно.

Днес облачността ще бъде значителна. В по-голямата част от страната ще бъде без валежи, а преваляванията ще спират и в североизточните райони до довечера.

През предстоящата нощ времето ще бъде облачно. Около и след полунощ от югозапад ще започнат нови превалявания от дъжд, които до сутринта ще обхванат по-голямата част от страната. По-значителни валежи ще има в централните южни райони.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат високи за средата на декември, от 3 до 8 градуса.

През деня ще бъде облачно и дъждовно. Ще превалява над почти цялата страна, но след обяд валежите от запад ще отслабват и спират. Дневните температури ще бъдат от 3-4 по високите котловини на запад до 12-13 в източните райони. В западната част на Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, а в източните райони — все още до умерен от юг.

В неделя температурите ще останат без промяна — сутрин от 2 до 8, а след обяд от 7 до 12 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от запад и северозапад. Облачността ще бъде по-често значителна, но в по-голямата част от страната преваляванията ще са слаби.

В понеделник ще се усили вятърът от северозапад и север и температурите слабо ще се понижат. Ще бъде облачно и в централните и източни райони отново ще превалява дъжд.

Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните — от 5 до 10 градуса.

Във вторник облачността ще бъде променлива, по-значителна на изток. Почти без валежи. Температурите сутрин ще са от 0 до 5, на места до около минус 2, а дневните - от 5 до 10 градуса. В низините и котловините на запад ще има мъгли.

Без съществена промяна ще остане времето и  в сряда и четвъртък. Минималните температури ще останат около нула градуса, а дневните - от 5 до 10. През втория ден облачността ще се увеличава, но ще бъде без валежи.