Динамичното време ще продължи още няколко дни, а после ни очаква понижение на температурите, което вече ще засегне и източните райони.  На запад стойностите ще останат около обичайните за декември.

Днес ще бъде облачно, с превалявания от дъжд над южните и източни райони. Температурите ще достигнат 5-9 градуса в западната половина и до около 15 на изток, където ще духа умерен и силен южен вятър.

Жълт код за силен вятър е обявен за днес за 8 области в Източна България.

Преди полунощ в североизточните райони на места все още ще превалява дъжд, но и там валежите временно ще спират.

В планините и източните райони ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Утре сутрин минималните температури ще бъдат от нула до 2 градуса по високите полета и до 10 в източните райони.

През деня ще бъде облачно, а още рано сутрин от запад и юг едновременно отново ще завали дъжд. През деня ще вали в цялата страна, последно — в централните части на Дунавската равнина. До края на деня ще вали дъжд, в планините над 1400 метра — сняг. Максималните температури ще бъдат от 5 градуса на запад до 15 в крайните източни райони.

Жълт и оранжев код е обявил НИМХ за утре за 8 области в Южна и Югозападна България.

В неделя минималните температури ще останат без промяна — от 1-2 до 10 градуса на изток. Преваляванията ще продължат, като дъждът по високите места на Западна и Северозападна България ще преминава в сняг, но през деня валежите постепенно ще спират. В Източна и Южна България ще има и гръмотевици.

Дневните температури ще са от 2-3 градуса на запад и северозапад до 13 на изток.

В понеделник сутрин по високите полета на запад ще бъде доста студено, с температури от около минус 5, минус 7 градуса. В останалата част на страната минималните стойности ще са от около нула, минус 2 до плюс 3 градуса.

През деня ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд и сняг. Дневните температури ще достигнат от нула градуса по високите котловини до 5-7 в низините. Ще духа до умерен вятър от запад, в източните райони — от северозапад и север.

Във вторник в източните райони на места ще превали слаб дъжд, в Източна Стара планина и Странджа - слаб сняг, но валежите няма да бъдат значителни.

Минималните температури ще бъдат от около минус 5 по високите полета на запад до плюс 2-3 градуса, а дневните в повечето места от около нула до 5 градуса. Ще духа слаб западен вятър, а в източните райони - слаб, до умерен от север.

В сряда и четвъртък вече ще бъде почти без валежи, но облачността ще бъде значителна. Температурите ще останат почти без промяна. Ще продължи да духа слаб вятър от запад  и  северозапад. 

Към петък вятърът ще се усили, а температурите слабо ще се повишат.