От утре започва постепенно стабилизиране на времето. Краткотрайни валежи отново ще има, но те ще намаляват по сила и ще бъдат на по-малко места.

Днес все още ще бъде неустойчиво. На много места около и след обяд ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса.

НИМХ е обявил жълт код за опасни явления в 10 области в източната част на страната.

Ще духа слаб, в източните райони - временно умерен вятър от изток и североизток.

През нощта преваляванията постепенно ще спират и след полунощ в по-голямата част от страната ще бъде ясно. Минималните температури утре ще бъдат от 12 до 17 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

Преди обяд облачността ще бъде незначителна, но с напредването на деня ще се развива купеста облачност и около и след обяд на места в планините на Западна България ще превали краткотрайно.

В София също не са изключени локални кратки превалявания.

Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса. Ще духа слаб, до умерен вятър от изток.

На европейския континент вече навсякъде е пълноценно лято. Въпреки, че има места с кратки летни превалявания и гръмотевици, в повечето места е слънчево, а температурите са около 30 градуса.

В събота и неделя ще бъде топло и в по-голямата част от страната - почти без валежи. Краткотрайни превалявания в следобедните часове са възможни в Рила и Пирин и крайните югозападни райони, с по-голяма вероятност в събота.

Минималните температури ще са без промяна, а дневните в събота от 25 до 30 градуса. В неделния ден ще се повишат и ще са от 27 до 32, 33 градуса.

В понеделник температурите ще се повишат още малко и в низините ще бъде горещо. максималните температури в понеделник и вторник ще са от около 30 до 34, 35 градуса.