Днес в цялата страна, а утре - на изток времето ще бъде неустойчиво, с краткотрайни превалявания. От петък отново ще се установи предимно сухо, а в низините - горещо време.

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са от 27 до 32 градуса, на юг и югоизток до 34.

Ще се появи и усилва вятър от северозапад.

Довечера и през нощта ще превалява главно на изток, а от запад валежите ще спират. Превалявания и гръмотевици ще има и по Черноморието, а в Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен западен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще са от 14 до 20 градуса.

През деня ще бъде ветровито, с до умерен северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, намаляваща в западната половина на страната до слънчево време.

Повече облаци ще има на изток и там на много места ще превали и прегърми. Няма да бъде много подходящо за плаж и по морето — там също ще превали и прегърми. Явленията ще стихват по-късно привечер, а по-значителни ще бъдат те по Северното Черноморие.

Максималните температури в страната ще са от 26 до 31 градуса, за София около 26.

В Европа ще бъде топло и в по-голямата част — слънчево, с обичайни за август температури от около и над 30 градуса. Превалявания ще има на малко места, а малко по-хладно ще бъде само в двата края на континента — Лондон и Москва,

От петък до неделя ще се установи слънчево време, с малка вероятност за валеж. Температурите ще се повишават и през почивните дни ще достигнат 34-35 градуса в  низините.