Днес преди обяд повече облаци ще има над западната и северна част на страната.

От запад на изток, отначало над северозападните райони, а по-късно и в централните части на страната ще превали краткотраен дъжд. По-късно привечер и през нощта преваляванията ще обхванат и източните райони и там на места ще бъдат значителни.

Дневните температури днес ще бъдат от около 28 на запад до 34, 35 в източната половина на страната.

През нощта и утре сутрин краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни, ще има в източната половина на страната. 

Утре минималните температури ще бъдат от 12 до 19 градуса.  През деня ще се появи и усили вятър от север-североизток, в източните райони умерен и временно силен.

В западната и централна част на страната облачността ще намалее до слънчево време, а на изток и североизток все още ще бъде значителна. В Североизточна България ще превалява дъжд, като преваляванията ще спират по-късно след обяд.

Ще бъде по-хладно, с температури в следобедните часове от 24 до 30 градуса, само в южните райони до около 31. На североизток ще остане по-хладно, с температури до около 22 градуса.

В събота и неделя ще се установи слънчево време. Температурите през деня ще бъдат от 26 до 30, 31 градуса.

Сутрин температурите ще са от около 11 до 16 градуса.

В началото на следващата седмица времето ще остане без промяна: слънчево, сухо и топло за септември. Температурите през деня ще се повишат още малко и ще са от 27 до 32, на места до 33 градуса.