През следващите дни съществена промяна на времето няма да настъпи: ще има и елементи, обичайни за края на есента - мъгли, ниски облаци, дъжд, но температурите остават по-високи от обичайните.

До довечера времето в низините ще остане мъгливо или  с ниски облаци. В планинските  и предппанинските райони ще бъде слънчево, с прозрачна висока облачност. Дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, в местата с мъгли - малко по-ниски.

През нощта облачността ще се увеличава и утре още преди обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса.

През деня ще бъде облачно, а валежите ще обхванат по-голямата част от страната, като на места ще бъдат значителни.

Ще има и гръмотевици.

Дневните температури ще бъдат от 12-13 градуса на запад и югозапад до около 20 на места в централната и източна част на страната. Разкъсвания на облачността и слънчеви интервали ще има в Североизточна България. Там ще духа слаб вятър от югоизток.

В четвъртък ще остане облачно, със слаби превалявания от дъжд. Минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се понижат.

В североизточните райони ще се появи изток-североизточен вятър и с него ще започне да нахлува по-студен въздух, който в края на миналата седмица се намираше в района на Северозападен Сибир. 

По пътя си към Балканите той претърпя съществена трансформация и смесване с по-топли въздушни маси, но все пак към края на седмицата ще успее да понижи  температурите у нас с няколко градуса, доближавайки ги временно до обичайните за ноември.

В петък ни очаква облачно, ветровито и по-хладно време. Денят ще започне с температури от 6 до 12 градуса. Ще духа умерен, на места в низините - временно силен източен вятър. През деня температурите няма да се повишат съществено и ще бъдат от 7 до 13 градуса.

Дъжд ще завали по Черноморието, където ще бъде слаб или под формата на ръмеж и в  крайните западни райони.

Облачно, с превалявания, вече само  на места и по-слаби, ще бъде времето през почивните дни. Температурите през деня ще останат близки до нормалните за ноември - около и малко под 10 градуса.

Според предварителните прогнози, повишение на температурите на места до около и над 15 градуса може да се очаква в средата на следващата седмица.