Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна над източните и централни райони, където на отделни места ще превали слаб дъжд.

В източната половина на страната и високите полета ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Дневните температури ще са от 11 до 17 градуса, малко по-ниски на места в източните райони.

През нощта ще има променлива облачност, по-значителна над западните и централни райони. Ще остане почти без валежи. В Източна България ще духа до умерен вятър от североизток.

Минималните температури утре сутрин ще са от около 1 до 6 градуса.

През деня утре облачността, ще бъде променлива, намаляваща до незначителна, без валежи. Дневните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса.

В по-голямата част от Европа е слънчево и топло, с повишаващи се температури, които са по-високи от нормалните за последните дни на март. Повече облаци и слаби превалявания от дъжд има само в източните части.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7, а дневните от 12 до 17 градуса.

В петък облачността ще се увеличи, но ще бъде предимно средна и висока. Минималните температури ще останат почти без промяна, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 18 до 23 градуса.

В събота облачността ще се увеличи и от запад ще завали дъжд. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще се понижат слабо и ще бъдат от 15 до 20 градуса.

В неделния ден ще бъде облачно, дъждовно и студено за началото на април. В цялата страна ще вали дъжд, който по високите полета на запад, както и Предбалкана ще се премесва със сняг, а при усилване на валежите ще преминава в мокър сняг. В низините валежите ще бъдат от дъжд. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, малко по-ниски по високите полета и високите части на Лудогорието.

Неделното застудяване ще бъде за кратко и още в понеделник валежите ще спрат, а температурите ще се повишават, достигайки стойности около, а после над 15 градуса.

 

ИЗБРАНО