Днес ще бъде слънчево. В североизточните райони ще духа слаб вятър от югозапад. Дневните температури ще бъдат от 6 до 11-12 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Минималните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса. В Дунавската равнина ще се появи западен вятър.

Утре от запад облачността бързо ще се увеличава, но през по-голямата част на деня ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат от 6 до около 12 градуса.

Привечер  и през нощта срещу неделя ще започнат превалявания от дъжд, в планините - от сняг, отначало главно над Южна България. До сутринта ще превали и в източните райони. Преваляванията в низините ще бъдат от дъжд, а над 5-600 метра надморска височина - от сняг. Количествата валеж, които очакваме, няма да бъдат съществени в повечето места.

Сняг ще превали и в Софийско през нощта срещу неделя и в първата половина на неделния ден и там е възможно образуване на тънка снежна покривка. По-късно преваляванията ще спират навсякъде.

Максималните температури в неделния ден ще бъдат от 3 до 8 градуса, в София - малко по-ниски. В Източна България ще духа слаб, до умерен северен вятър.

В понеделник облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад и югозапад.

Минималните температури ще са от минус 5 до плюс 1 градус, а дневните - от 4 до 10 градуса.

До четвъртък-петък следващата седмица времето над страната ще бъде сухо, без валежи. Облачността ще бъде променлива, средна и висока, в някои дни и със слънчево време. 

Минималните температури ще бъдат над обичайните за януари: около и малко  над нула градуса, малко по-ниски, до около минус 4, минус 5 във вторник и сряда.

Дневните стойности ще са най-често от 5 до 10 градуса, в някои дни до 12-13 градуса - стойности по-високи от обичайните за януари. Сутрин около водните басейни и в низините е възможно да се образуват мъгли.