Днес денят на много места започва с мъгливо и облачно време. По-късно около и след обяд в част от низините облачността ще се разкъса и намалее и ще се установи слънчево време.

Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Повече облаци ще има в североизточните райони и по Северното Черноморие е възможно да преръми.

Минималните температури ще бъдат от около нула до 6-7 градуса.

Утре облачността над западните и северни райони ще се увеличава. и привечер на отделни места там е възможно да превали слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса.

В сряда ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд. минималните температури ще са от 2 до 7 градуса, а дневните ще се понижат и ще са в интервала от 6 до 11 градуса.

Малко по-съществени валежи ще има над източните райони. Привечер и срещу четвъртък преваляванията ще спират, освен в Родопите и по Черноморието, където слабите валежи ще спрат в четвъртък. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са без промяна, а дневните - от 5 до 10 градуса.

В петък сутрин ще бъде ясно и студено - минималните температури на много места ще са отрицателни и ще бъдат от минус 3, минус 4 до плюс 3 градуса.

През деня ще остане хладно, с разкъсана облачност, на запад намаляваща до слънчево време. Сутрин на места ще има мъгли и ниска облачност. Дневните температури ще са от 5 до 10 градуса.

В събота и неделя ще бъде облачно, с превалявания, предимно слаби: в низините от дъжд, а в планините над 800-1000 метра - от слаб сняг.

Минималните температури в събота ще са от минус 2 до плюс 5, по морето - малко по-високи, а в неделния ден от 2 до 8 градуса.

През деня стойностите ще бъдат от 6 до 11, през втория ден малко по-високи.