В следващите дни няма да настъпи рязка  промяна на времето, но все пак в западната половина на страната преваляванията с гръмотевици ще бъдат на по-малко места и по-малко интензивни.

Днес облачността ще бъде значителна. Краткотрайни превалявания, на места с гръмотевици, са възможни в по-голямата част от страната.

Дневните температури ще са от 23 до 28 градуса. 

Още преди полунощ преваляванията с гръмотевици ще спират и през нощта ще бъде ясно, с незначителна облачност. В Дунавската равнина ще остане ветровито, с до умерен западен вятър.

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса. през деня ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина — силен вятър от северозапад.

Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има след обяд главно в източната половина на страната и около планините на запад, включително в София, а преди обяд ще има и слънчеви интервали.

В западната част на Дунавската равнина, части от Горнотракийската низина и крайните западни райони ще остане с по-малко или почти без валежи.

Максималните стойности ще са от 24 до 29 градуса.

В събота съществена промяна на времето няма да настъпи. Превалявания и гръмотевици ще има около планините и в източните райони.

В неделния ден отново ще бъде нестабилно в по-голямата част от страната. Температурите ще останат почти без промяна.