От утре и през следващите няколко дни ни очаква по-хладно, а на много места и дъждовно време.

Днес облачността ще бъде значителна, но слаби краткотрайни превалявания ще има само на места в и около планините на Западна България. През нощта ще бъде облачно, а дъжд ще превалява на места в Северозападна България.

Утре минималните температури ще са от 12 до 17-18 градуса.

През деня облачността ще бъде по-често значителна. Преди обяд дъжд ще вали на места в северозападните райони, а в следобедните часове ще завали в централните части и Северна България, без крайните североизточни райони. На места в Северна България валежите ще са значителни - до 15-20 литра на квадратен метър. Преваляванията в много места ще бъдат придружени от гръмотевици, а не са изключени и локални градушки.

Повече слънце ще има по морето, но там ще бъде по-хладно, до около 20 градуса.

Ще духа умерен и дори временно силен източен вятър. Максималните температури ще са все още от 23 до 28 градуса. До утре вечер преваляванията ще обхванат по-голямата част от страната, без крайните югоизточни райони, а вдругиден, в четвъртък ще захладнее доста съществено.

В Европа студеният въздух, който ще достигне страната вдругиден, понижи температурите в централните и източни части на континента. Топло остава в западния му край - Португалия, Испания, Франция и дори Англия.

В четвъртък ще захладнее чувствително и дневните температури ще бъдат от малко над 10 до 15-17 градуса в повечето места. Ще бъде облачно и с прекъсвания ще превалява в почти цялата страна.

В петък и събота температурите слабо ще се повишат, но ще останат под обичайните за края на май. Ще има и места с краткотрайни превалявания, но и повече слънчеви часове.

Без съществена промяна ще остане времето в началото на следващата седмица - с температури около 20 градуса и краткотрайни превалявания, главно в следобедните часове, но и слънчеви интервали преди обяд. Според предварителните прогнози завръщане към топлото време с температури над 25-27 градуса ще настъпи към средата на седмицата.