Днес атмосферата над страната остава нестабилна, като по-подчертано ще бъде това над източните райони. Там на повече места ще превали и прегърми. Температурите ще бъдат от около 23-24  на североизток до 29-30 в северозападните райони.

До полунощ преваляванията с гръмотевици ще спират и облачността ще намалява. Още преди изгрев слънце над североизточните райони отново ще започнат превалявания с гръмотевици. Минималните температури ще са от 12 до 17 градуса.  

През деня краткотрайни превалявания ще има на много места в страната, но по-съществени ще бъдат те над източната и половина. Там на места ще паднат по-значителни количества и локални градушки. 

Температурите ще се понижат спрямо днешните и ще бъдат от около 18 на североизток до 29-30  градуса в крайните югозападни райони. 

В централната и източна част на Европа е слънчево, с температури около и над 30 градуса. Най-топлата столица ще бъде Берлин, с температура 35 градуса в следобедните часове. 

По-хладно, неустойчиво, с краткотрайни валежи ще бъде в източната половина на Балканите и в западните части на континента. В Лондон дневната температура няма да превиши 16-17 градуса и цял ден ще вали дъжд.

В нашата страна неустойчиво ще остане и в събота. Дневните температури ще бъдат от 22 на североизток до около 29 в крайните северозападни райони.

В неделя краткотрайни превалявания ще има на много места, но като правило интензитетът им ще бъде по-малък. Дневните температури ще са от 23 до 28 градуса.

В понеделник атмосферата ще се стабилизира. Локални краткотрайни валежи ще има само на изолирани места, а дневните температури ще се повишат  и ще бъдат от 27 до около 32 градуса.

От вторник до четвъртък, според предварителните прогнози, ни очаква горещо време, с температури най-често от около 30 до 35 градуса. В западната част на Тракия и Дунавската равнина не са изключени и стойности до 36-37 градуса. За повече подробности по този процес, следете прогнозите ни в следващите дни.