Днес времето над страната ще остане относително неустойчиво, но ще има и места с повече слънчеви часове и по-малко  валежи.

Около и след обяд на места ще превали и прегърми, като по-съществени ще бъдат явленията по Черноморието и в планините и западните райони. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от северозапад-запад.

Дневните температури ще са от 24 до 29 градуса.

Довечера и през нощта явленията ще отслабват, но на места в Дунавската равнина и някои източни райони е възможно да превали краткотрайно. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 11 до 17 градуса.

Утре през деня ще бъде неустойчиво. На много места ще превали и прегърми, а температурите ще останат без съществена промяна, от 24 до 29 градуса.

В сряда и четвъртък преваляванията ще бъдат по-слаби и на по-малко места, а преди обяд на много места облачността ще бъде незначителна до слънчево време. В следобедните часове в сряда краткотрайни превалявания са по-вероятни в централните и източни части на страната, а в четвъртък - в западната и половина.

Температурите ще останат без промяна.

В петък краткотрайни превалявания ще има предимно около планините, а в събота и неделя ще бъде слънчево и вече почти без валежи.

ще се повишат и максималните температури, които в неделя ще бъдат около, а на места и малко над 30 градуса.