Дъждовен ще бъде и 4 юни, вторник, жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури ще бъде в сила за 15 области от Западна и Централна България.

Целият юни ще премине с превалявания около и над нормата в Западна България. Дъждове ще има и в останалите части от страната, но ще бъдат по-малко. Статистиката на синоптиците показва, че юни е най-дъждовният месец в страната. И тази година няма да направи изключение.

В близките дни не се очакват обилни валежи като в петък или неделя, но все пак ще има локални извалявания с количества на валежи над 25-30 литра на квадратен метър, които биха създали проблеми. Това каза по БНТ Анастасия Стойчева - ръководител на отдел "Метеорологични прогнози" в НИМХ.

Първите 10 дни на юни ще донесат валежи и гръмотевични бури предимно в Западна и Централна България. Има вероятност и за градушки. Температурите ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Второто десетдневие температурите бавно ще се повишават, отново ще има краткотрайни валежи, но постепенно ще отслабват като явление, като интензивност. Ще са на по-малко места, но отново ще са локализирани в Западна и Централна България.

В края на месеца дъждовете най-после ще намалеят и ще се радваме на значително по-хубаво време. Температурите ще достигнат 35 градуса, прогнозира Анастасия Стойчева.