След кратка пауза днес, когато ще превали съвсем слабо и на някои места, дъждовното време ще продължи утре. Температурите няма да бъдат ниски и ще са в рамките на обичайните за края на септември, въпреки облачното и дъждовно време. От петък започва 4-5 дневен доста топъл период, който ще "прелее" и в първите дни на октомври.

Днес ще остане предимно облачно, макар че на места, предимно в централните, по-късно над южните райони, ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Температурите днес ще бъдат в рамките на обичайните за края на септември, от около 20 до 24 градуса.

През нощта над северната половина на страната ще остане предимно облачно, а над южната облачността временно ще се разкъсва. Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса. Днес след обяд слаби превалявания от дъжд са възможни над югозападните райони и Черноморието, а през нощта по-значими валежи ще се активизират отначало над северозападните райони, а по-късно и над Централна Северна България.

Утре ни очаква облачно време. Преваляванията ще обхванат цялата страна, като най-значителни ще бъдат валежите в следобедните часове. По-късно привечер от запад ще спират, а облачността ще се разкъсва. Последно ще спрат преваляванията в източните райони около и след полунощ. 

В петък минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. През деня ще се затопли и максималните стойности ще бъдат от 21 до 26 градуса. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност. В Дунавската равнина и Тракия ще духа слаб северозападен вятър.

 През двата почивни дни ни очаква много комфортно и приятно време. 

Ще бъде слънчево, тихо и топло, с температури сутрин от 9, 10 до 14, 15 градуса. Дневните стойности в събота ще достигнат 22 до 27 градуса, а в неделя - от 24 до 29 градуса.

Отлично време за планински туризъм. 

В планините на надморска височина 1200  метра температурите през деня ще достигат 17-19 градуса - високи за края на септември стойности. Слънчево и почти тихо време, с комфортни температури: условия които едва ли ще видим в подобна комбинация преди края на март за няколкодневен период.

Подобно хубаво време ще се задържи и в началото на следващата седмица, когато дневните стойности ще бъдат от 25 до 30 градуса - стойности, по-високи от обичайните за края на септември, но подчертано наднормени за началото на октомври. Високи ще бъдат и минималните температури, най-често с двуцифрени стойности, от 10-11 до 16-17 градуса - числа, достойни по този показател за юни, а в някои дни на места дори и за юли месец.

Понеделник и вторник ще остане слънчево, с временни увеличения на облачността, но предимно висока (прозрачна за слънчевите лъчи).