В Европа на югозапад температурите вече редовно преминават 21-22 градуса - толкова ще бъде в Испания и Португалия. У нас също в ниските места по поречието на Дунав, Черноморието и южните райони напредва цъфтежът на ранните овощни видове - джанки, кайсии, дрян, бадеми, въпреки променливото, но по-топло от обичайното мартенско време.

То ще запази променливия си характер.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде облачно. Дъжд ще превалява над западните райони, а в планините ще вали сняг. Мокър сняг е възможен и в Софийско и другите високи полета. Температурите ще са от 3-4 градуса на запад до 17-18 в Източна България.

През нощта ще бъде облачно. Дъжд ще превалява над Западна България. Ще духа слаб западен, а в източните райони - до умерен северен вятър.

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса. 

През деня ще остане облачно и дъждовно. С прекъсвания дъжд ще превалява над цялата страна. В планините ще превалява сняг. Мокър сняг не е изключен и по високите места в Софийско и другите високи котловини. Разбира се, дори да успее да премесва за кратко, снежна покривка в града няма да се образува.

Вятърът навсякъде ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Дневните температури ще са от около 4-5 по високите западни полета до 14-15 градуса на места по поречието на Дунав и в източните райони. 

В сряда облачността ще бъде значителна, но ще започне да се разкъсва  и  намалява. Температурите през деня ще се повишат и ще достигнат 12-18 градуса.

В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево и топло, с температури около, а на места през втория ден и над 20, 22 градуса.

През почивните дни, обаче, предстои поредно рязко  застудяване с превалявания от дъжд и сняг.