Очаква ни седмица с валежи - повечето от дъжд, но и от сняг, това показва прогнозата за времето за следващите дни.

Днес ще бъде облачно. От югозапад, както и по Черноморието ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от страната. Ще духа умерен и силен източен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух. 

Дневните температури днес ще бъдат от 4 до 9 градуса.

Преди полунощ ще вали над цялата страна, като в Северозападна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува временна снежна покривка. Заради силния източен вятър в тези райони са възможни навявания и опасност от скъсвания на електропроводи. Температурите утре сутрин ще бъдат от около 1-2 градуса на северозапад до 7-8 в Южна и Източна България.  

Над останалата, по-голяма част от страната ще вали дъжд, а в планините над 1200-1500 метра-сняг. В Западна Стара планина снежната граница ще бъде по-ниска и валежите по северните склонове ще бъдат от сняг и в ниските планински части.

След полунощ от югозапад валежите ще спират. 

Утре валежите ще спрат навсякъде, последно - в късните следобедни часове в североизточните райони. там те ще бъдат от дъжд. Вятърът ще стихне, освен в Североизточна България, където ще бъде слаб, от север.

Дневните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Нова порция валежи ни очаква в сряда, когато ще вали главно в западните и централни райони. Минималните температури ще бъдат от 1 до 5 а дневните - от 7 до 12 градуса.

В четвъртък температурите, особено на изток, ще се повишат още малко. Тогава ще вали в Източна България, а валежите на места ще бъдат значителни.

В петък ще остане почти без валежи. Минималните температури ще са от 1 до 5, а дневните - от 8 до 13 градуса.

Петъчният ден ще бъде единственият през седмицата без съществени валежи. В събота и неделя отново ще има райони с превалявания, главно в източната половина на страната.

Температурите остават високи за декември - минималните ще бъдат положителни в цялата страна, а дневните ще са около и над 10 градуса, по-високи е Източна България в неделя.