Времето ще остане меко за сезона, с превалявания още няколко дни.

Днес ще бъде облачно. На много места ще превалява дъжд, като валежите в централните части на страната ще бъдат значителни.

По-слаби превалявания или почти без валеж ще остане в крайните източни и западни части на страната до края на деня.

Температурите ще са в широк интервал, от 3-4 на северозапад до 15-16 на места в източните райони. там ще духа умерен и временно силен южен вятър.

През нощта ще бъде облачно. На много места ще вали дъжд, като валежите в централните части на страната ще бъдат значителни. В западната част на Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, а в Източна България — до умерен от север-североизток.

Минималните температури ще са от 2-3 градуса на запад до 9 в източните райони.

През деня валежите над по-голямата част от страната, освен в крайните североизточни райони ще спрат, а облачността временно ще се разкъсва.

Дневните температури ще са от 7 до 12 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

По западното крайбрежие на Европа температурите ще се повишат, но ще бъде облачно, ветровито и дъждовно. В Централна Европа ще бъде хладно, с температури малко над нулата, но почти без валежи. Зимно остава времето в източната част на континента — Киев и Москва.

У нас в събота и неделя остава предимно облачно. Дъжд ще вали в източната половина на страната, а на запад ще има временни разкъсвания на облачността.

Температурите слабо ще се понижат и минималните ще са от около 1 на запад до 7-8 в източните райони. Дневните стойности ще са в интервала от 7 до 12, в неделя с градус-два по-ниски.

Дъждовно ще остане и в понеделник, а във вторник преваляванията ще спират. Температурите ще останат без съществена промяна.