Пролетта продължава с непостоянно и колебливо време и през следващите дни.

В момента все още на места превалява слаб дъжд, а по високите места на север и запад, включително в Софийско - и слаб мокър сняг. Температурите в страната са от около нула до 5 градуса.

Днес ще бъде доста по-студено от последните няколко дни, с максимални температури до около 10 градуса. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър. През деня преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява, отначало над северните части на страната.

През нощта ще бъде ясно, със слаб западен вятър в Дунавската равнина. Минималните температури ще бъдат от около минус 1 до плюс 4 градуса.

През деня бързо ще се затопли и на фона на слънчево време максималните температури ще достигнат 14 до 19, на места и до около 20 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и през следващите дени до края на седмицата.

През почивните дни дневните стойности ще достигнат 25, 26 градуса на места в низините. Ще остане предимно слънчево или със средна и висока облачност, почти без валежи.

В началото на следващата седмица ни очаква ново понижение на температурите и превалявания в някои дни. За разлика от днешния процес, застудяването през следващата седмица ще бъде по-продължително и според предварителните прогнози, температурите ще останат под обичайните няколко дни.