По-хладното от обичайното време ще се задържи днес  и утре, а от сряда ни предстои затопляне и в някои дни на места температурите в страната ще достигнат 25, 26 градуса.

Днес облачността ще бъде значителна. Ще духа слаб вятър от север и североизток. Дневните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса. От югозапад ще започнат превалявания, които до довечера ще обхванат част от южните райони на страната.

Утре ще бъде облачно над по-голямата част от страната, а по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над северните райони. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните - от 12 до 17, по високите полета на запад до около 9, 10 градуса.

Преди обяд все още слабо ще превалява над южните райони, но от запад валежите ще отслабват и спират. В планините над 1800-2000 метра ще прехвърча сняг, но валежите няма да бъдат значителни.

В сряда вятърът ще се отиентира от юг и ще започне бързо затопляне. Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса, а дневните ще се повишат с 5 до 7 градуса и ще са от 18 до 23 градуса. Ще бъде слънчево.

В четвъртък вятърът над страната ще се ориентира от запад  и ще премине размит атмосферен фронт. на места ще превали краткотраен дъжд. Ще остане топло, с температури сутрин от 8 до 12 и след обяд от 21 до 26 градуса. Облачността ще бъде променлива.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 17 до 23 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен вятър, а в югоизточните райони - източен.

В събота ще бъде слънчево, сутрин на места с мъгли, които бързо ще се разсейват. Почти тихо. Минималните температури ще са от 5 до 11, а дневните - от 19 до 23 градуса.

Топло за сезона, слънчево, със слаб източен вятър, ще бъде времето в неделя, според сегашните сценарии. Дневните температури ще бъдат около, а на места и над 25 градуса.