През следващите дни ни очаква време с по-високи от обичайните за периода температури.

Днес облачността ще бъде незначителна. В източната част на страната ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса.

През нощта облачността ще бъде незначителна. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат от около минус 6 до нула градуса.

В съботния ден облачността ще бъде променлива. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Дневните температури ще бъдат от 7 до 14 градуса.

В неделния ден облачността ще бъде незначителна, в Южна България до слънчево време. Вятърът в западната половина на страната ще стихне. Минималните температури ще бъдат от около минус 5 до плюс 1, а дневните от 7 до 12 в повечето места.

В понеделник минималните температури ще бъдат около нулата — от минус 2-3 до плюс 3 градуса, а дневните ще достигнат 7-8 до 13 градуса.

 Облачността ще се увеличи и от северозапад ще започнат превалявания, които до вечерта ще обхващат по-голямата част от страната, но от запад бързо ще спират. По-съществени валежи ще има на места в планините, както и на югоизток.

Във вторник облачността ще намалява до незначителна, но ще бъде ветровито и с малко по-ниски температури. Вятърът от северозапад ще бъде умерен и силен, а максималните температури от 5 до 10 градуса.

От сряда температурите ще се повишават и ще достигнат 9 до 14-15 градуса, на места в низините и малко по-високи.

 

ИЗБРАНО