Днес облачността ще бъде променлива, често значителна, но ще остане почти без валежи. В югоизточните райони и високите полета на запад ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Температурите ще бъдат от 12 до 17 градуса.

През нощта облачността ще бъде променлива, често — значителна. Дъжд ще превали на места в централната част на страната и в южните райони.

Ще духа слаб вятър от североизток, в западната част на Дунавската равнина — от югоизток. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса в повечето места.

През деня повече облачност ще има в западната половина на страната, а в останалите райони ще намалява до слънчево. Ще бъде почти тихо.

Максималните температури ще са от 13 до 18 градуса.

На континента температурите вече на много места са около и дори над 20 градуса. В западните райони на места ще превали, а във Варшава дори има вероятност за гръмотевици. Затопля се вече  и  на изток, като в Киев температурата ще достигне 20 градуса.

В петък в източните райони ще духа до умерен югозападен вятър, а през деня отначало над северозападните райони ще се появи и усилва вятър от северозапад. Ще бъде топло, с дневни температури от 18 до 24 градуса.

В събота облачността ще бъде значителна, на места ще превали и прегърми. Температурите в по-голямата част от страната ще останат високи, от 17 до 23 градуса, но по-късно през деня от северозапад ще прониква по-хладен въздух и в северозападните райони ще бъдат по-ниски.

В неделя ще бъде по-студено, с температури през деня от около 4-5 по високите полета на запад до 18-19 в югоизточните райони. Ще превалява дъжд, по високите полета на запад - временно и мокър сняг, но снежна покривка под 1000 метра няма да се образува.

Валежите в централните и източни райони е възможно да бъдат придружени от гръмотевици.

В понеделник преди обяд все още ще превалява над северните  и източни части, но около и след пладне валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Минималните температури ще бъдат от около 2 градуса по високите полета до 12 на югоизток, а дневните ще достигнат около 10 градуса на запад до 16 на югоизток.

Във вторник ще бъде слънчево, вс минимални температури от 2 до 7 и дневни от 12 до 17 градуса.