Типичното за последния есенен месец мъгливо, хладно и облачно време ще остане без съществена промяна в следващите дни.

Днес ще остане облачно и мъгливо. На отделни места в низините и по Черноморието ще преръмява. Температурите ще са в интервала от 7 до 12-13 градуса. Ще духа слаб североизточен вятър.

През нощта над по-голямата част от страната ще остане облачно. Ще духа слаб североизточен вятър. На места от мъглата или ниските облаци ще преръмява слабо. Минималните температури ще бъдат от около 3 до 8 градуса.

Утре облачността ще бъде значителна, а в низините и котловините ще се задържат мъгли и ниски облаци. Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса. Ще продължи да духа слаб вятър от североизток и изток.

Снимка: Юметсат, УКМЕТ

Спокойно и есенно остава времето над по-голямата част от европейския континент под влияние на големия антициклон, който определя мъгливото и облачно време и на Балканите. В планинските райони е слънчево, но в низините, както и у нас, има инверсии, ниски облаци и мъгли, както се вижда на сателитната снимка на Балканите. 

Над мъглите и облачния слой стърчат само най-високите части на някои планини - Карпатите, Стара планина и части от Рипа и Пирин.

Отново малко повече слънце има по Средиземноморието, а от североизток вече започва да поглежда и зимата: в Москва дори дневните температури ще бъдат около нула градуса.

До края на тази седмица времето у нас ще остане без промяна. В низините ще има мъгли и ниски облаци, на места ще преръмява слабо, в някои дни ще духа слаб вятър от изток или североизток.

Минималните температури първоначално ще се задържат в интервала от 2-3 до 7-8  градуса, а в края на тази и началото на следващата седмица ще се понижат с 1-2 градуса.

без съществена промяна ще останат и дневните стойности - около обичайните за ноември, от 6-7 до 12-13 градуса, в някои дни в крайните югозападни и южни райони с градус-два по-високи.