Днес на югоизток все още ще има места с по-топло време, но утрешният ден ще бъде облачен и дъждовен.

През деня ще бъде облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността на изток. Максималните температури ще бъдат от 20 градуса на северозапад и  запад до 30 в югоизточните райони. Ще духа слаб вятър от североизток, а в Югоизточна българия - все още от югозапад.

Преди обяд ще бъде почти без валежи, но в следобедните часове от запад ще завали дъжд, като преваляванията до вечерта ще обхванат западните и северни райони.

През нощта ще бъде облачно. Дъжд ще превалява в цялата страна. Температурите утре сутрин ще бъдат от 11 градуса на запад до 16-18 в източните райони. Ще духа слаб северозападен, в югоизточните райони - югоизточен вятър.

През деня ще бъде есенно, облачно и дъждовно. Преваляванията ще продължат с прекъсвания над по-голямата част от страната.

Ще бъде и доста по-хладно, с температури от малко над 10 градуса по високите котловини и в северозападните райони до около 23, 24 в Източна България.

Вятърът навсякъде ще се ориентира от северозапад и ще бъде слаб до умерен.

В петък ще остане облачно. В Западна България валежите преди обяд ще започнат да спират, но в останалата по-голяма част от страната ще продължат до по-късните следобедни часове.

Ще остане хладно, с температури сутрин от 7 до 13, а след обяд  от 13 до 18 градуса, на места на северозапад  и югозапад, където ще има разкъсвания на облачността, до около 20 градуса.

Валежите ще спират навсякъде през нощта срещу събота. В събота и неделя ще има повече слънце, а температурите ще се повишат, в неделя от 19 до 24, 25 градуса.

Облачността ще бъде разкъсана, по-често средна и висока, почти без валежи.