Седмицата започва със слънчево, но по-прохладно време, с температури от 23 до  28 градуса след обяд. Климатичната есен,чийто първи ден е сряда, първи септември, започва с близки до обичайните за периода температури.

Повече облаци ще има над югоизточните райони и там на места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен западен вятър.

През нощта вятърът ще отслабне и в повечето райони ще стихне. Минималните температури утре ще бъдат от около 11 до 16 градуса, на юг до около 17.

През деня ще бъде слънчево, с купеста облачност, но почти без валежи. Такива са възможни само  на изолирани места около планините. Температурите ще са малко по-високи, от 27 до 31 градуса.

В сряда отново ще се усили западният вятър и в Дунавската равнина ще бъде силен. В южните райони около Родопите на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса.

В четвъртък температурите ще бъдат от 22 до 27 градуса. Облачността ще бъде променлива, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще бъде от северозапад, слаб, до умерен.

Без съществена промяна ще остане времето в петък.

В събота и неделя вятърът ще бъде от изток, предимно слаб. Температурите ще се повишат и в събота ще бъдат от 24 до 29, а в неделя до около 30-31 градуса. 

Краткотрайни валежи ще има в югозападните райони.