Днес облачността ще бъде променлива, често значителна, намаляваща след обяд над северните райони.

Дъжд, на места с гръмотевици, ще превали на много места, главно в южните и източни райони. По поречието на Дунав ще духа умерен, в североизточните райони - временно силен западен вятър. който след обяд ще отслабва.

Максималните температури ще са от 25 до 30, в крайните южни и югозападни райони - до 32, 33 градуса.

Жълт код е обявил днес НИМХ за 9 области в Южна и Югоизточна България.

Утре вероятност за превалявания има над североизточните райони и на места около стара планина. В останалата, по-голяма част от страната, ще бъде слънчево или с  незначителна облачност и почти без валежи. Дневните температури ще достигнат 27 до 32 градуса, отново в крайните южни райони до около 34.

В събота дневните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса. В следобедните часове над северозападните и западни райони ще се развива купеста облачност и ще превали и прегърми. През нощта срещу неделя ще превалява на много места в западната част на Дунавската равнина и Западна България.

В неделя над Източна България облачността ще бъде променлива, често средна  и висока. Дневните температури там ще са от 30 до 34 градуса. В западните райони ще има повече облаци, щре превалява и ще бъде по-хладно, с температури от около 24 до 28 градуса. 

В понеделник ще бъде слънчево или с незначителна облачност, с температури от 25 до 30 градуса.

В Дунавската равнина ще бъде доста ветровито, с умерен и силен западен вятър.

Във вторник вятърът ще отслабне и ще бъде слаб, от северозапад. Дневните температури ще са от 26 до около 31 градуса, на юг малко по-високи.