Днес ще бъде горещо, но от утре ще започне постепенно понижение на температурите.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще бъде горещо, с температури от 34 до 38 градуса.

НИМХ е обявил жълт код за опасно високи температури за цялата страна без Видин и Черноморието.

Около обяд над северозападните райони ще се появи и усили вятър от запад-северозапад и с него там ще започне да прониква по-хладен въздух. Облачността над западната част на Дунавската равнина ще се увеличи и в отделни места в крайните северозападни райони ще превали и прегърми.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Повече облаци ще има на северозапад и там на места е възможно да превали и прегърми.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина — до умерен северозападен вятър, а по Черноморието — северен.

Минималните температури ще бъдат от 13 до 19 градуса.

През деня утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб от северозапад, по морския бряг — от изток.

Дневните температури слабо ще се понижат и ще са от 28-30 градуса на запад до до 36 градуса в източните и южни райони. В София максималната температура ще бъде около 28 градуса.

В Европа топло, с летни температури ще бъда в южните части и в Украйна, а хладно, със значителна облачност, на места и превалявания от дъжд ще остане в голяма част от централните райони на континента, както и в Лондон и Москва.

В четвъртък ще остане предимно слънчево, с температури от 28-30 на запад до 35 на места в източните райони.

Привечер и през нощта срещу петък, както и  в петък от запад на изток ще премине атмосферно смущение и отначало в западните райони, а по-късно и в останалата част на страната ще превали и прегърми.

В петък ще бъде по-хладно, с температури от 25 до 30 градуса, но в местата с по-интензивни валежи ще остане по-хладно, с температури до около 20-22 градуса.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево, с по-комфортни температури от 26 до 31, в неделя до 32 градуса.