Облачността от северозапад се увеличава и до няколко часа, отначало в западните райони - а по-късно над по-голямата част от страната, без крайните източни райони - ще започнат превалявания с гръмотевици. На места те ще бъдат интензивни и придружени с локални градушки.

Максималните температури днес ще са от 23 до около 28 градуса.

През нощта ще вали с гръмотевици в централните и източни райони, а утре - в част от южните и югоизточни райони. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина - временно силен западен вятър.

Температурите ще се понижат и ще са от 18 до 23 градуса.

НИМХ е обявил жълт код за потенциално опасно време заради обилни валежи и гръмотевици в половин България - в 14 области от западната част на страната за днешния ден.

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, област София, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян.

В понеделник ще има променлива, често значителна облачност. Вятърът от запад ще отслабне и почти ще стихне.

Краткотрайни валежи около и след обяд ще има в централната част на страната над и около Старопланинската верига, както и  в Източна България. Температурите през деня ще останат почти без промяна - от 17, 18 до 23, 24 градуса.

Във вторник и сряда облачността ще бъде по-често значителна, а от северозапад ще прониква по-хладен въздух и температурите ще се понижат с по още 1-2 градуса на ден, като в сряда ще са от около 15 до 20, 21 градуса.

Краткотрайни валежи са възможни над по-голямата част от страната.

Според предварителните прогнози към четвъртък и петък ще започне постепенна стабилизация на атмосферата на страната. Превалявания ще има на по-малко места в планините и на изток, а температурите ще се повишават.

Следете прогнозите на Dir.bg в следващите дни.

ИЗБРАНО