И днес ще бъде слънчево, но в западната половина на страната на места около планините в часовете около и след обяд ще превали и прегърми, показва прогнозата. Температурите ще достигнат 27 до 33 градуса. 

В западните райони ще духа слаб вятър от северозапад, а по Черноморието - слаб бриз. 

През нощта облачността ще намалее до ясно време. Ще духа слаб вятър от югозапад и запад.

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса. През деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Краткотрайни превалявания ще има само на места в полупланинските райони около Стара Планина и Рило-Родопската област.

Ще духа слаб, в източните райони — до умерен вятър от изток. 

Температурите след обяд ще достигнат 28 до 33, 34 градуса.

В западната половина на страната може да превали тук-там, но по морето времето остава отлично за плаж — с температури през деня до 27, 28 градуса, слънчево време и лек бриз. Само вълнението ще бъде малко по-голямо.

 По-съществени явления: дъждове с гръмотевици, на места — поройни, както и гръмотевични бури, ще има през нощта срещу събота и в събота в западната половина на страната.

 В съботния ден над западните и централни райони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има гръмотевични бури. Възможни са локални порои и градушки.

Явленията ще продължат до неделния ден, като ще обхванат и източните райони, но там няма да бъдат толкова интензивни и на толкова много места. В събота температурите ще останат от 27 до 33 в по-голямата част от страната, освен на местата с интензивен валеж на запад, където при земя ще проникне и по-хладен въздух. Там ще са с няколко градуса по-ниски.

В неделя атмосферата ще се стабилизира и кратки превалявания са възможни само  на отделни места в планините и по Северното Черноморие.

температурите - без съществена промяна, от 28 до 33 градуса.

Топло, почти без валежи, с повишаващи се температури, ще бъде времето в началото на следващата седмица.