Днес и утре ще бъде ветровито и доста хладно за сезона, особено в западните райони. 

Днес облачността ще бъде значителна, а в западните и югозападни райони ще превалява дъжд, по високите места над 800-1200 метра надморска височина - и сняг. Ще духа до умерен източен вятър. Разкъсвания на облачността ще има над североизточните райони.

Максималните температури ще бъдат от 4-5 градуса по високите полета на запад до около 15 в Дунавската равнина.

Тази нощ облачността ще бъде значителна. Преваляванията над западните райони постепенно ще спират, последно - в крайните югозападни райони. Минималните температури утре ще са от 2 до 7 градуса.

Утре облачността над южните райони ще остане значителна. над северните райони и по поречието на Дунав облачността ще намалява до незначителна.

Ще остане почти без валежи. Все още ще духа до умерен вятър от изток и североизток. Максималните температури ще са от около 8-10 градуса по високите полета на запад до 16 по поречието на Дунав.

В четвъртък и петък минималните температури ще са сравнително ниски за това време на годината - от 1-2 до 6 градуса и на места не са изключени слани. 

Дневните стойности ще се повишават и  в петък на места в низините ще доближат 20 градуса.

В събота и неделя повишението на температурите ще продължи и през втория ден те ще достигнат стойности около и над 20 градуса.