Днешният ден ще бъде хладен, а и утре температурите ще останат под обичайните за месец май. За почивните дни, обаче, ни чака приятна изненада.

До края на деня ще остане хладно за сезона, с превалявания от дъжд. Максималните температури в повечето места ще останат под 20 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна. Ще продължи да превалява главно над южните райони, като в Рило-Родопската област валежите ще бъдат значителни. 

Минималните температури утре ще бъдат ниски за това време на годината — от 5 до 10 градуса. Ще духа слаб северозападен, в Източна България — северен вятър. 

През деня облачността ще бъде по-често значителна. Все още на места ще превалява дъжд, предимно слаб. 

Дневните температури ще са от 17 до около 22 градуса. В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър. 

На континента утре остава по-хладно от обичайното. Максималните температури, освен в Мадрид, никъде няма да превишават 25 градуса. 

Валежи от дъжд ще има в западните части на континента, както и  на Балканите.

У нас бързо подобрение на времето ще настъпи през почивните дни. В събота облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще са от 5-6 до 11 градуса, а дневните от 21 до 26. Облачността ще бъде променлива, без валежи.

В неделя минималните температури ще са от 9 до 14, а дневните ще се повишат още и ще достигнат юнски стойности от 25 до около 30 градуса. Ще има незначителна облачност, без валежи.

След кратко понижение с 3-4 градуса в понеделник, във вторник и сряда отново ни очакват високи температури, доближаващи 30 градуса.