Трите почивни дни предлагат сравнително добри условия за туризъм и по морския бряг, и в планините. Изключение правят Рила и Пирин в неделя, когато ще има превалявания с гръмотевици.

До края на деня ще остане предимно слънчево, с повече средна и висока облачност над западните райони в следобедните часове.

Ще бъде и почти тихо, като само по морския бряг ще духа слаб вятър от югоизток.

Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури утре ще бъдат от 8 до 13 градуса, по-високи по морския бряг.

През деня ще бъде слънчево, или с незначителна, предимно средна и висока облачност. Ще духа съвсем слаб вятър от североизток, по морето - до умерен от югоизток. Дневните температури слабо ще се повишат и ще са от 23 до около 28 градуса.

В неделя температурите ще се повишат още малко. Минималните ще са най-често от 11 до 16 градуса, а дневните от 25 до 30.

Ще се появи и усилва вятър от изток, слаб, в низините до умерен.

Облачността ще бъде променлива, а в следобедните часове ще превали и прегърми на места в югозападните райони и в Североизточна България. Привечер краткотрайни превалявания ще има и по Черноморието.

В понеделник минималните температури ще са от 10 до 15, а дневните от 22 до 27 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаби краткотрайни превалявания са възможни само  на отделни места.

Вятърът от изток-североизток ще бъде слаб, в Източна България временно до умерен.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с  временни увеличения на облачността. Минималните температури ще бъдат около и малко над 10 градуса, а дневните от 22, 23 до 28 градуса. Ще остане почти без валежи.