След слабо изразения студен фронт вчера, от утре отново ни очакват юнски температури.

Днес ще има променлива облачност, по-значителна след обяд над централните райони. Съвсем слаб дъжд е възможен на отделни места в планините.

Ще бъде малко по-хладно, с температури от около 20 до 25 градуса. По-ниски ще бъдат стойностите по морския бряг - го около 17 градуса. Ще духа слаб вятър от изток и югоизток.

През нощта облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока, без валежи. Минималните температури утре ще бъдат от 9 до 14 градуса. Вятърът ще се ориентира от югоизток и юг, предимно слаб.

Утре ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност. Температурите рязко и чувствително ще се повишат, достигайки стойности от 28 до 33 градуса.

В петък ще бъде топло, в низините - горещо, с температури сутрин  от 14  до 19 градуса, а след обяд от 30 до 35 градуса. Това са стойности, характерни за месец юли, а не за средата на май.

Понижение на температурите ще настъпи към края на седмицата, като в събота и неделя те ще доближат обичайните за периода и ще са от 21 до 25, 27 градуса.

Топло, с температури малко  над обичайните за периода, ще остане и времето в началото на следващата седмица.