Променливото време, с превалявания от сняг и дъжд е характерно и нормално за месец март, но проточилият се студ вече е омръзнал на мнозина. В близките дни предстои промяна към пролет.

Днес остава студено за това време на годината.Ще бъде облачно, макар на места да има временни разкъсвания на облачността. На места отново ще превалява сняг и дъжд, без валежите вече да бъдат значителни. Ще продължи да духа до умерен северен, а в западните райони след обяд ц- северозападен вятър. Дневните температури ще бъдат от 3 до 8-9 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна. Слаб сняг ще превали на места в източната половина на страната. Ще духа слаб вятър от северозапад-север.

Минималните температури ще бъдат ниски, от минус 6, минус 7 в котловините на запад до около нула градуса.

През деня ще бъде облачно. На места ще превали слаб дъжд и сняг, но валежите ще бъдат слаби. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, но в североизточните райони и високите места на Западна България ще останат малко по-ниски.

Ще остане ветровито, със слаб до умерен северен, а в северозападните райони — западен вятър.

Пролетта постепенно напредва и на континента местата със слънчево време са все повече. Такова ще бъде времето на много места на запад, но и на изток, в Москва, както и  в някои централни части, като Будапеща. По-студено все още, на места с превалявания от дъжд и сняг, ще остане времето на Балканите. 

В петък сутрин в отделни райони минималните температури ще са все още ниски: от около минус 5-6 по високите полета на запад до нула градуса в Дунавската равнина. Облачността ще бъде значителна, намаляваща от запад.

През деня ще се затопли и дневните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, малко по-ниски по високите полета. Ще духа слаб северозападен вятър.

В събота минималните температури ще се повишат с 2-3 градуса, а по-чувствително - дневните, които ще достигнат 11 до 16 градуса в низините. Облачността ще бъде незначителна, повече - около планините. Ще остане без валежи.

В неделя вече ще има места със стойности, близки до 20 градуса - в интервала от 14 до 18-19 градуса. Облачността ще се увеличи, но през повечето време ще бъде средна и висока. Краткотраен дъжд не е изключен на места в северозападните райони.

Без промяна ще останат температурите в понеделник, а според предварителните прогнози, във вторник и сряда ще се затопли още малко и ще има места с дневни температури около и над 20 градуса.