През почивните дни ни предстои променливо време, с повече облаци и превалявания.

Тази нощ ще бъде облачно, с временни намаления на облачността над Южна България. Преди полунощ ще превали краткотрайно на отделни места в източната половина на страната, а след временно спиране на валежите, с утринните часове от северозапад ще започнат нови превалявания. Не е изключено и да прегърми.

Температурите утре сутрин ще са от 5 до 10 градуса. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина на места временно умерен източен вятър.

В съботния ден облачността ще бъде по-често значителна. Краткотрайни превалявания ще има на много места в страната, като ще има и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. В Източна България и югоизточните райони той ще бъде от югозапад. Температурите след обяд ще бъдат от около 12 градуса на северозапад до 21 в Горнотракийската низина.

В неделя ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните - от 5 до 10 градуса. Ще бъде облачно с повсеместни превалявания от дъжд, по високите котловини на запад и планините - от сняг. На места валежите ще бъдат значителни. Ще духа слаб вятър от северозапад, в Източна България - от север-североизток.

В понеделник от запад валежите ще спират. Минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, но в котловините на запад са възможни и по-ниски стойности, до около минус 1, минус 2 градуса. При изясняване в местата със стихване на вятъра са възможни стойности дори малко под нула градуса. Дневните стойности обаче ще са от 6 до 11 градуса.

Във вторник и сряда ще се затопли и дневните температури през първия ден ще преминат 15, а през втория - и 20 градуса, достигайки стойности от около 18 до 22, 23 градуса.