Идва краят на проточилия се период на по-студено от обичайното време. Още от днес ще започне постепенно подобрение, а в следващите няколко дни ще имаме истински пролетни температури.

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна на изток, където все още, макар слабо и на отделни места, са възможни превалявания. 

В Източна България ще духа вятър от северозапад, а в западната част на Дунавската равнина - от запад и там постепенно ще започне пренос на малко по-топли въздушни маси. Температурите ще бъдат от 5 до 10 градуса, с градус-два по-високи по западното поречие на Дунав.

През нощта облачността ще бъде променлива до незначителна. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури в повечето места ще бъдат от минус 4 до плюс един градус.  

През деня ще има променлива, но по-често средна и висока облачност. Съвсем слаб дъжд е възможен само на отделни места около планините и в източните райони. Ще започне повишение на температурите и те ще достигнат 8 до 13 градуса,  по западното поречие на Дунав до 14-15 градуса. 

В Източна България ще духа слабо от север, а в западната част на Дунавската равнина — от запад.

На европейския континент нашата страна ще бъде едно от най-студените места, като дори в Москва минималните температури ще бъдат над нулата.

В по-голямата част от Западна Европа ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Изключение, както подобава, ще бъде Лондон, където ще вали дъжд.

У нас през почивните дни затоплянето ще продължи. Минималните температури в събота ще са от около минус 3 до плюс 3 градуса, а в неделя от нула до 5-6. През деня облачността ще бъде променлива. Ще остане почти без валежи.

Дневните температури ще бъдат от 11 до 16 в събота и от 13 до 18-19 градуса в неделния ден. В събота ще духа слаб вятър от югозапад, а в неделя ще се ориентира от запад  и  в Дунавската равнина ще се усили до умерен.

Топло, с температури около обичайните за периода, ще остане времето през следващата седмица.