След студеното утро, днес ни очаква бързо затопляне, което ще продължи и през следващите няколко празнични дни.

Днешният ден ще бъде слънчев  и топъл, с температури след обяд от 16 до 21 градуса, за района на София около 18.

В крайните северозападни и югозападни райони са възможни и малко по-високи стойности. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен вятър от запад-югозапад.

През нощта срещу петък ще бъде ясно, като след полунощ от запад ще се появи висока облачност, Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 4 до 9 градуса. Ще духа слаб южен, в източните райони - югозападен вятър, а в северозападните райони - слаб западен.

В петък ще бъде още по-топло, с температури от 19 до 24 градуса. Облачността ще бъде висока, прозрачна за слънчевите лъчи.

В събота ще остане топло, с променлива, често незначителна облачност. Минималните температури ще са от 5 до 11, а дневните - от 19 до 24, 25 градуса. Вятърът ще отслабне, а в крайните североизточни райони,  ще се ориентира от изток и там ще бъде малко по-хладно. По-късно след обяд ще се развие купеста облачност и на места в планините ще превали краткотраен дъжд.

В неделя ще остане топло, с минимални температури от 6 до 11 и дневни от 20 до 25, 26 градуса. Атмосферата ще бъде нестабилна и на места, главно в планините и полупланинските райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

В понеделник ни очаква поредната рязка промяна на времето. От североизток ще прониква по-студен въздух. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни над Южна България.  В планините над 1300-1500 метра надморска височина ще вали сняг. Дневните температури ще се понижат чувствително и ще бъдат от около 10-12 в Дунавската равнина до 14-16 в Тракия и до 20 в района на Сандански. 

По-хладно от обичайното, облачно, на много места - дъждовно, ще остане времето и във вторник.

Според предварителните прогнози, които ще подлежат на допълнителни корекции и уточнения, затопляне до температури над 20 градуса ще настъпи едва в края на следващата седмица.